McDavid-Draisaitl-duo nousi Lemieux-Jagr-tutkaparin, mitä tulee tehopistemääriin kauden ensimmäisissä seitsemässä ottelussa.

Mieletön kaksikko! McDavid & Draisaitl -duo nousi Lemieux & Jagr -tutkaparin rinnalle!

Edmonton Oilersilla on käsissään kultaakin kalliimpi tutkapari: McDavid-Draisaitl-duo nousi Lemieux-Jagr-tutkaparin rinnalle, kiitos erinomaisen kauden alun.

On pelottavaa kuulla pelaajan suusta, joka on paiskannut seitsemään peliin tehot 5+12=17, ettei hän koe olevansa vielä täydessä terässä.

Näin näkee NHL:n pistepörssiä johtava, ja kautensa 2,43 tehopisteen ottelukohtaisella keskiarvolla aloittanut, Edmonton Oilersin kapteeni Connor McDavid. Hän koki viime kaudella polvivamman, tarkalleen ottaen hänen takaristisiteeseen tuli repeämä, ja kesän omatoiminen harjoituskausi meni käytännössä ottaen siitä toipuessa.

McDavid on vaikuttanut jo nyt pysäyttämättömältä ja tällä tietoa vain entistä parempaa on luvassa.

Hurjassa vedossa on ollut myös McDavidin ketjukaveri Leon Draisaitl, jolla on seitsemän pelin jälkeen kerättynä tehot 6+9=15.

Kiitos Ryan Nugent-Hopkinsin viime kaudella ottamien isojen kehitysaskeleiden, Oilersin päävalmentajaksi kuluvalle kaudelle saapuneen Dave Tippettin ei ole tarvinnut hajottaa McDavid-Draisaitl-kaksikkoa johtamaan omia kentällisiään.

McDavidin ja Draisaitlin tekeminen jäällä on ollut silmiä hivelevää katseltavaa ja itse asiassa tutkapari on noussut todella harvalukuiseen kerhoon. NHL:n historia tuntee nimittäin ainoastaan yhdeksän muuta duoa, jotka ovat aloittaneet kautensa tekemällä seitsemään ensimmäiseen otteluun vähintään 15 tehopistettä mieheen, katsoen kaudesta 1945-46 lähtien.

Edellisen kerran tällainen alku on nähty NHL-kaudella 1995-96, kun Mario Lemieux ja Jaromir Jagr laittoivat Pittsburgh Penguinsin paidassa vastustajien pakat sekaisin, joten McDavid-Draisaitl-duo on ensimmäinen kyseiseen saavutukseen yltänyt kaksikko 24 vuoteen.

Lemieux löytyy tuolta listalta peräti kolme kertaa ja esimerkiksi Wayne Gretzky vain kerran.

Itse asiassa pienen poikkeuksen sääntöön tekee NHL-kausi 1984-85, jolloin peräti kolme New York Islandersin pelaajaa takoi kauden seitsemään ensimmäiseen otteluun vähintään 15 tehopistettä.

Tässä kyseiset tutkaparit (+yksi kolmikko):

Connor McDavid – Leon Draisaitl
Edmonton Oilers | 2019-2020

Mario Lemieux – Jaromir Jagr
Pittsburgh Penguins | 1995-96

Mario Lemieux – Kevin Stevens
Pittsburgh Penguins | 1992-93

Wayne Gretzky – Bernie Nicholls
Los Angeles Kings | 1988-89

Mario Lemieux – Rob Brown
Pittsburgh Penguins | 1988-89

Peter Stastny – Michel Goulet
Quebec Nordiques | 1987-88

Mike Bossy – Brent Sutter – John Tonelli
New York Islanders | 1984-85

Marcel Dionne – Charlie Simmer
Los Angeles Kings | 1979-1980

Phil Esposito – Ken Hodge
Boston Bruins | 1973-74

Gilbert Perreault – Rene Robert
Buffalo Sabres | 1972-73

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa