Mikael Granlundin siirto Nashville Predatorsista uuteen seuraan lähenee: suomalaislaituri on alisuorittanut pahasti ja lisäksi hänen sopimuksensa on katkolla ensi kesänä.

Mikael Granlundin siirto lähenee? Viimeiset hetket näyttää osaamisensa?!

Mikael Granlundin siirto kolmanteen seuraan vajaan vuoden sisällä lähenee: Nashville Predatorsin päävalmentajanvaihdos tarjoaa viimeisen mahdollisuuden?

Kun Mikael Granlund suoritti viime keväänä pahasti siirryttyään Minnesota Wildista Nashville Predatorsiin, ymmärrystä löytyi.

Suomalaislaituri oli edustanut koko NHL-uransa ajan yhtä seuraa, hän oli juuri saanut perheenlisäystä ja elämänmuutoksia oli kaiken kaikkiaan niin paljon sekä jäällä että sen ulkopuolella, etteivät heikot otteet tulleet varsinaisena yllätyksenä.

NHL-kauden 2019-2020 pitikin olla se kausi, kun Granlund lyö itsensä oikein huolella sisään uuteen seuraansa. Predators hankki vapailta pelaajamarkkinoilta sentteritähti Matt Duchenen ja istutti Granlundin joukkueen uuden vahvistuksen sekä tähtihyökkääjä Filip Forsbergin kanssa samaan vitjaan. Lähtökohdat olivat siis erinomaiset.

Nyt kuluva kausi on vanhentunut Granlundin osalta 35 ottelun verran ja satunnaisia väläytyksiä lukuun ottamatta 27-vuotias suomalainen on ollut kaukana siitä pelaajasta, mitä hän parhaimmillaan Minnesotassa oli. Granlund on iskenyt pelaamissaan otteluissa ainoastaan tehot 7+8=15, tehotilasto näyttää lukemaa -3 ja Predators on pudotuspelipaikkojen ulkopuolella.

Kun edellä mainittuihin tilastoihin yhdistetään se, että Granlundin sopimus on katkolla kuluvan kauden jälkeen, Predators tarvitsee herättelyä ja Granlundin pelillinen taso ei ole ollut todellakaan niissä sfääreissä, että hän ansaitsisi haluamansa jatkosopimuksen, hiekka tiimalasissa alkaa käydä eittämättä vähiin.

Predatorsin päätös irtisanoa pitkäaikainen päävalmentaja Peter Laviolette työtehtävistään ja nimetä tilalle niin ikään kuluvalla kaudella potkut New Jersey Devilsistä saanut John Hynes tarjoaakin Granlundille sen viimeisen oljenkorren: jos suomalaisen tekemisessä ei tapahdu seuraavien 10-15 pelin aikana radikaalia muutosta, on siirto uusiin maisemiin lähestulkoon satavarmaa – ellei sitten GM David Poile syystä tai toisesta päätä pitää Granlundia Nashvillessä niin sanottuna omana rental-pelaajana.

ESPN:n toimittajana työskentelevän Greg Wyshynskin mukaan Granlundin ohella potentiaalisten kaupattavien listalla ovat Craig Smith, Nick Bonino ja Kyle Turris, joista viimeisenä mainittu lienee mahdoton kaupattava 6 miljoonan dollarin ja aina vuoteen 2024 ulottuvan sopimuksen vuoksi – hän, kun on tällä hetkellä joukkueensa nelossentteri.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Urheiluvedot Exclusive: Talleta 25€ – saat 75€ pelirahaa!

Jaa