Chicago Blackhawksin Mikael Hakkaraisen nimi ohjeistetaan lausumaan varsin mielenkiintoisella tavalla Pohjois-Amerikassa.

Koomisin ikinä? Näin Chicagon Mikael Hakkaraisen nimi ohjeistetaan lausumaan!

Chicagon Blackhawksin organisaatiossa pelaavan Mikael Hakkaraisen nimi ohjeistetaan lausumaan Pohjois-Amerikassa todella koomisella tavalla.

On enemmän kuin helppoa ymmärtää, miksi suomalaispelaajien nimet ovat niin vaikeita lausuttavia englanninkielisille ihmisille – onhan suomen kieli yksi maailman vaikeimmista kielistä, vaikka tämä tosin riippuu siitä, kuka kieltä yrittää ymmärtää; tieteellisesti kielten eri vaikeusasteita ei voida määrittää.

Ei olekaan mikään ihme, että esimerkiksi ruotsinkieliset nimet ovat paljon helpompia lausuttavia englanninkielisille kuin suomalaiset vastaavat: ruotsin kielellä ja englannin kielellä on keskenään paljon enemmän yhtäläisyyksiä.

NHL-piireissä kuuleekin paljon koomisia tapoja lausua suomalaisten nimet ja myös selostajille annettavat ohjeet ovat hupaisaa luettavaa.

Saattaa kuitenkin olla, että nyt löytyi se kaikkein koomisin ohjeistus, sillä Chicago Blackhawksin organisaatiossa pelaavan Mikael Hakkaraisen nimi ohjeistetaan lausuttavaksi seuraavalla tavalla:

Ei muuta kuin jokainen kokeilemaan, miltä se Hakkaraisen nimi kuulostaa, kun sen kokeilee sanoa yllä olevan ohjeen mukaan.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa