Mike Babcock sai potkut Toronto Maple Leafsista.

Mike Babcock sai potkut Torontosta – tienaa työttömänä jättisumman rahaa!

Mike Babcock sai potkut, kun Toronto Maple Leafs päätti irtisanoa jääkiekkomaailman historian kalleimman valmentajasopimuksen omaavan kanadalaisen.

Kuuden ottelun mittaiseen tappioputkeen ajautunut Toronto Maple Leafs teki kovan ratkaisun keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa, kun se irtisanoi Mike Babcockin työtehtävistään.

Joukkueen kausi on sujunut hurjiin odotuksiin nähden todella pahasti alakanttiin: joukkue keräsi kauden 23:sta ensimmäisestä ottelusta ainoastaan 22 pistettä ja tällä hetkellä joukkue kahden pisteen päässä Itäisen konferenssin viimeisestä Villi kortti -paikasta – kaiken kukkuraksi kaksi ottelua edellään olevia seuroja enemmän pelanneena.

Alkukausi, yhdistettynä tuohon kuuden ottelun tappioputkeen, riitti sekä Maple Leafsin presidenttinä toimivalle Brendan Shanahanille että seuran GM:nä toimivalle Kyle Dubasille.

Babcockin paikan Maple Leafsin päävalmentajana ottaa menestyksekkäästi AHL-seura Toronto Marliesia johtanut 39-vuotias Sheldon Keefe.

– Olemme päättäneet tänään vapauttaa Mike Babcockin työtehtävistään ja nimittäneet Sheldon Keefen uudeksi päävalmentajaksemme, Brendan Shanahan kertoi lehdistötilaisuudessa.

– Tässä kohtaa me kaikki koimme, että on parasta tehdä tämä vaihto Sheldon Keefeen. Sheldonin rekordi Marliesissa sekä pelaajien kehitystyön osalta että tuloksellisesti johti meidät siihen lopputulokseen, että hän on oikea henkilö viemään meidät seuraavalle tasolle.

Shanahan lensi tänään Arizonaan, jossa Maple Leafs pelaa seuraavan ottelunsa, kertomaan potkuista Babcockille kasvotusten ja perusteli ratkaisuaan seuraavasti:

– Pelimme ei ole ollut odotustemme mukaisella tasolla. Me olemme olleet virheherkkiä puolustuksellisesti, yksityiskohtiin ei ole kiinnitetty riittävästi huomiota ja myös hyökkäyspään tekeminen – ja meidät tunnetaan hyökkäyspelistämme – on ollut kateissa jo jonkin aikaa, joten sekä Sheldonilla että pelaajilla on paljon töitä tehtävänään.

Shanahan myös kiitteli Babcockia siitä, mitä hän on tehnyt Maple Leafsin eteen organisaationa.

– Miken sitoutuminen ja valtaisa työmoraali ovat saattaneet organisaatiomme parempaan tilaan ja olemme äärimmäisen kiitollisia sen perustan osalta, minkä hän on auttanut tänne luomaan.

Babcock toimi Maple Leafsin päävalmentajana hieman yli neljä kautta ja johti seuran pudotuspeleihin kolme kertaa, mutta jokaisella kerralla matka katkesi jo pudotuspelien 1. kierroksella.

56-vuotiaan Babcockin sopimuksen ulososto kävi melko kalliiksi Maple Leafsille. Seura teki hänestä jääkiekkohistorian parhaiten palkatun valmentajan, kun osapuolet solmivat kesällä 2015 peräti kahdeksan vuoden ja 50 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

Tuota sopimusta oli siis jäljellä vielä yli kolme kautta ja Babcockin vuosipalkan ollessa 6,25 miljoonaa dollaria, tulee hän saamaan Maple Leafsilta vielä reippaasti yli 20 miljoonan dollarin palkkakuitin.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa