Mikko Koivu on kaikkien aikojen Minnesota Wild -pelaaja fanien äänestyksen perusteella.

Fanit äänestivät: Mikko Koivu on kaikkien aikojen Wild-pelaaja!

Suomalaiskonkari Mikko Koivu on kaikkien aikojen Wild-pelaaja seuran faneille suunnatun äänestyksen perusteella ja täysin ansaitusti.

Eniten pelattuja otteluita (1 028). Eniten maaliin johtaneita syöttöjä (504). Eniten tehopisteitä (709). Paras tehotilasto (+70). Eniten laukauksia (2 207). Toiseksi eniten maaleja (205) ja matkaa tilastoa johtavaan Marion Gaborikiin vain 14 maalin verran.

Kyllähän me kaikki jo tiesimme, että Mikko Koivu on kaikkien aikojen Minnesota Wild -pelaaja ja hän tulee aikanaan olemaan seuran historiassa myös ensimmäinen pelaaja, jonka paita tullaan nostamaan Wildin kotiareenana toimivan Xcel Energy Centerin kattoon.

Mutta nyt Koivu on kaikkien aikojen Wild-pelaaja myös fanien keskuudessa.

SB Nationin Hockey Wilderness -sivusto järjesti asian ratkaistakseen niin sanotut pudotuspelit, jossa kierros toisensa jälkeen pelaajat asetettiin toinen toisiaan vastaan. Kierroksia oli viisi ja siihen perään mestaruusottelu.

Koivu pudotti ensimmäisellä kierroksella jatkosta Dany Heatleyn. Seuraavana lauluun lähti Charlie Coyle ja siitä järjestyksessä Nino Niederreiter, Zach Parise ja Jared Spurgeon.

Toiselta puolelta kaaviota finaaliin marssi Gaborik, joka ei ole pelannut peliäkään sitten kevään 2018. Hän pudotti matkallaan finaaliin Owen Nolanin, Pavol Demitran, Brian Rolstonin, Andrew Brunetten ja Derek Boogaardin.

Koivun edessä Gaborik oli kuitenkin odotetusti voimaton ja näin ollen kaikkien aikojen Minnesota Wild -pelaajan titteli meni enemmän kuin ansaitusti 37-vuotiaalle suomalaiselle, jonka sopimus Wildin kanssa on katkolla kauden 2019-2020 jälkeen.

Itse asiassa Koivu saattaa olla pelannut viimeisen ottelunsa Wild-paidassa, sillä hän on pudonnut joukkueen sisäisessä hierarkiassa nelossentterin rooliin, eikä hän ole kovinkaan tyytyväinen tilanteeseensa: se on ollut luettavissa rivien välistä, esimerkiksi tämän haastattelun perusteella.

Mutta päättää sitten Koivu uransa Wild-pelaajana tai ei, se ei tule millään tavalla himmentämään hänen uskomatonta uraa seuran henkisenä johtajana.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa