Mikko Koivun ura Minnesota Wildissa on ohi, sillä hänelle ei tulla tarjoamaan jatkosopimusta.

Nyt se on varmaa: Mikko Koivun ura Minnesota Wildissa on ohi!

Tätä ei voida varsinaisena shokkiuutisena pitää, mutta nyt se on varmaa: Mikko Koivun ura Minnesota Wildissa on ohi 15 kauden jälkeen.

Mikko Koivun roolin merkittävä pienentyminen kesken kauden 2019-2020 oli ensimmäinen selvä merkki siitä, ettei häntä enää nähdä Minnesota Wild -organisaatiossa osana tulevaisuutta. Tämä näkemys vain vahvistui, kun seura alkoi mullistaa sentteriosastoaan luopumalla myös toisesta konkarista, Eric Staalista, ja hankki keskikaistalle nuorempia kavereita Nick Bjugstadin ja Marcus Johanssonin muodossa.

Tähän saakka Koivun tilanne oli kuitenkin vielä auki, mutta nyt spekulaatiot voidaan lopettaa, sillä seuran GM Bill Guerin ilmoitti perjantaina, ettei seura aio tarjota suomalaiskonkarille jatkosopimusta.

– Hänen kova työmoraalinsa, omistautuminen ja joukkueen asettaminen aina etusijalle ovat todella vaikeasti korvattavissa. Kaukalon ulkopuolella Mikon vaikutus State of Hockeyssa ei ole edes mitattavissa, sillä hän vaikutti positiivisella tavalla niin monen tässä yhteisössä asuvan ihmisen elämään – unohtamatta hänen hyväntekeväisyystyötään Minnesotan lasten eteen, Guerin kertoi ESPN:n mukaan.

37-vuotias Koivu on kaikkien aikojen Wild-pelaaja – sitä ei voi kukaan kiistää – ja hän jättää taakseen melkoisen perinnön. Koko NHL-uransa ajan samaa seuraa edustanut suomalaissentteri on tilastoykkönen lähes kaikissa mahdollisissa tilastoissa: hänen ottelumääräkseen Wild-paidassa jää 1 028 runkosarjaottelua tehoin 205+504=709 ja 59 pudotuspeliottelua pistein 11+17=28.

Koivu toimi Wildin kapteenina kaudesta 2009-2010 alkaen ja jo sitä ennen kahden kauden verran joukkueen varakapteenina. Onkin päivänselvää, että Koivusta tulee tulevaisuudessa Wildin seurahistorian ensimmäinen pelaaja, jonka pelinumero nostetaan Xcel Energy Centerin kattoon.

Koivu pohtii parhaillaan pelaajauransa jatkoa. NHL:ään palaaminen jonkin toisen seuran paidassa on mahdollista, kuten on myös TPS:ssä pelaaminen sekä uran lopettaminen kokonaan.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa