Valtavan määrän kritiikkiä viime kaudella saanut, ja NHL-kauden 2019-2020 Edmonton Oilersin kakkosvahtina aloittanut, Mikko Koskinen hiljensi epäilijät.

Mikko Koskinen hiljensi epäilijät – mihin jäivät puheet huonoimmasta hanskakädestä?

Mikko Koskinen hiljensi epäilijät: Edmonton Oilersin jättimäinen suomalaisvahti on tunkenut luun epäilijöidensä kurkkuun alkukauden aikana.

Kun Edmonton Oilersin entinen GM Peter Chiarelli antoi käytännössä ottaen viimeisenä työtehtävänään Mikko Koskisen kouraan kolmen vuoden jatkosopimuksen, joka on yhteisarvoltaan 13,5 miljoonaa dollaria, monet kurtistivat kulmiaan.

Koskinen allekirjoitti jatkosopimuksen tammikuun 21. päivä ja tuohon pisteeseen saakka hänen otteensa olivat olleet hyviä.

Monien mielestä otanta oli kuitenkin pieni ja siitä vasta mylly lähti käyntiin, kun suomalaisvahdin tilastot alkoivat sukeltaa hyvin pian sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Koskisesta tuli yhdessä hetkessä kehutusta maalivahdista yksi NHL:n huonoimman sopimuksen omaavista pelaajista, siis seuran näkökulmasta katsottuna, hänen hanskakättään alettiin analysoida oikein huolella ja kutsua jopa koko NHL:n huonoimmaksi; kritiikkiä tuli käytännössä ottaen kaikesta mahdollisesta.

Moni tuntuikin unohtaneen, että Oilers pelasi joukkueena umpisurkeasti, eikä yksikään NHL-maalivahti kadehtinut sitä kaveria, joka joutui yrittää tilkitä joukkueen maalin – tässä tapauksessa hyvin pitkälti Koskista.

Kuluvaan kauteen lähdettiin siitä asetelmasta, että seuraan paikallisvastustaja Calgary Flamesista kesän vapaiden pelaajamarkkinoiden kautta saapunut kokenut Mike Smith nappasi itselleen ykkösvahdin aseman Edmonton Oilersin harjoitusleirillä.

Tuossa kohtaa Koskisen kriitikot saivat lisää tuulta purjeisiinsa ja kerta toisensa jälkeen myös selostajat tuntuivat nostavan esille sen “poikkeuksellisen heikon hanskakäden”.

Koskinen napautti toimittajia!

Vaan enää tuota “mölinää” ei ole tarvinnut kuunnella.

Mikko Koskinen on pelannut kuluvalla kaudella toistaiseksi neljä ottelua, hän on voittanut niistä jokaisen, hänen torjuntaprosenttinsa on 93,40 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.20.

Toki myös Smithin alkukausi on ollut hyvä, sillä hän on voittanut neljästä pelaamastaan ottelusta kolme ja hänen torjuntatilastot ovat 91,70/2.51. Koskinen on kuitenkin pelannut joukkueensa kaksi viime ottelua – vieläpä ainoastaan 48 tunnin sisään – ja näyttäisi ryövänneen itselleen ainakin jonkinasteisen ykkösvahdin aseman, vaikka Smith aloittaneekin joukkueen seuraavan ottelun.

Maalivahdin on äärimmäisen vaikea voittaa lähestulkoon yksinään otteluita ja Koskisen kohdalla sen osoitti valitettavan hyvin viime kausi. Nyt Oilers on ollut kuitenkin voitokas, häviten kauden kahdeksasta ensimmäisestä ottelustaan vain yhden, ja se näkyy luonnollisesti myös maalivahdin pelaamisessa.

Mutta kyse ei ole pelkästään siitä, että Oilers voittaa tällä hetkellä pelejä, vaan kaikessa yksinkertaisuudessaan viime kaudella NHL:ään seitsemän vuoden tauon jälkeen palannut suomalainen on omien sanojensa mukaan enemmän sinut pienen kaukalon kanssa. Samalla hän näpäytti toimittajia.

– Aloitin viime kaudella käytännössä ottaen nollatilanteesta. Treenasin koko menneen kesän pienessä kaukalossa ja olin selkeästi valmiimpi tähän kauteen, Koskinen summaa Sportsnetin haastattelussa.

– On vaikea nostaa esille mitään yksittäistä asiaa kesän osalta ja se on teidän työ puhua näistä asioista. Pääjuttu minulle oli se, että laitoin kesän aikana kaiken peliin ja se kasvattaa itseluottamusta.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa