Mikko Koskinen vaikuttui maanmiehensä Pekka Rinteen tekemästä maalista, mutta ei varsinaisesti suunnittele saman tempun toistamista.

Mikko Koskinen vaikuttui Pekka Rinteen maalista – pystyisikö hän itse samaan?

Edmonton Oilersin veräjänvartija Mikko Koskinen vaikuttui maanmiehensä Pekka Rinteen maalista, jonka hän teki Chicago Blackhawksia vastaan.

Viime viikon suurin suomalaisuutinen jääkiekkorintamalla oli ehdottomasti Nashville Predatorsin Pekka Rinteen tekemä maali.

Vierasottelussa Chicago Blackhawksia vastaan kotijoukkue haki kavennusmaalia ilman maalivahtia. Rinne sai kiekon maalin takana, näki mahdollisuutensa tulleen ja lähetti kiekon korkeuksiin kohti Blackhawks-maalia. Kiekko lensi Blackhawks-tulokas Kirby Dachin yli ja painui kotijoukkueen maaliverkkoihin.

Tuolla maalilla Rinteestä tuli NHL:n historian toinen suomalaismaalivahti, Mika Norosen ohella, joka on onnistunut maailman kovimmassa kiekkoliigassa maalinteossa. Luonnollisesti Rinteen temppu onkin ollut NHL:ssä nimenomaan maalivahtien huulilla.

Rinteen suoritus on toisin sanoen tehnyt vaikutuksen moniin kollegoihin ja yksi heistä on Edmonton Oilersin Mikko Koskinen. Albertalaisseuran jättimäinen suomalaisvahti ei kuitenkaan näe itseään toistamassa Rinteen temppu aivan heti, sillä hän tiedostaa, ettei hänen mailankäsittelytaitonsa ole samalla tasolla kuin Rinteen.

– Ei se tuo minulle mitään paineita tehdä maalia. Hänen puolestaan olen kuitenkin onnellinen. Me pelasimme yhdessä World Cupissa sekä maailmanmestaruuskisoissa ja hän on kertakaikkisen mahtava tyyppi, Koskinen hehkuttaa Canoe.com:n mukaan.

Albertan suunnalla myös toinen maalivahti, Calgary Flamesia edustava Cam Talbot, ylisti kokeneen suomalaisvahdin suoritusta.

– Yritin maalintekoa pari kertaa juniori-ikäisenä, mutta se mitä Pekka teki oli todella vaikuttavaa – etenkin se, miten korkealle hän sai kiekon maalinsa takaa.

NHL:n historiassa ainoastaan 12 maalivahtia on onnistunut maalinteossa ja heistä seitsemän on nimenomaan tekemällä tehnyt maalin; itse asiassa Rinne on ensimmäinen suomalaisvahti tässä kategoriassa, sillä Noroselle merkitty maali oli Robert Reichelin oma maali.

Tässä vielä Rinteen tekemä maali:

Ja tässä Mika Norosen osuma:

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Vain Urheiluvetojen lukijoille: Talleta 25€ – saat 75€ pelirahaa!

Jaa