Mikko Rantaselle massiivinen jatkosopimus? Näin käy mitä todennäköisimmin, jos Colorado Avalanchen GM Joe Sakic saa tahtonsa läpi.

Siltasopimus ei vaihtoehto Coloradolle – Mikko Rantaselle massiivinen jatkosopimus?

Mikko Rantaselle massiivinen jatkosopimus? Näin käy, mikäli Colorado Avalanchen GM:nä toimiva Joe Sakic saa tahtonsa läpi.

Osa suomalaismedioista on väritellyt kuvaa, jonka mukaan Colorado Avalanchen ja Mikko Rantasen jatkosopimusneuvottelut olisivat pahasti umpikujassa, eivätkä osapuolet edes istuisi saman neuvottelupöydän ääressä.

Nämä väitteet ovat olleet osittain totta, mutta eivät suinkaan niin dramaattisia kuin on annettu ymmärtää: jatkosopimuksesta, kun on ylipäätään määrä keskustella vasta myöhemmin ja tilanne on ylipäätään erittäin selvä molemmille osapuolille.

– Meillä on aika vahva näkemys siitä, missä tulemme liikkumaan (sopimuksen pituuden ja arvon osalta). En usko, että neuvotteluista tulee kovinkaan vaikeat, kun alamme keskustelemaan sopimuksesta lähiaikoina, golf-turnauksesta tavoitettu Joe Sakic kommentoi The Denver Postille.

Sakicilla on siis vahva näkemys siitä, millaisen sopimuksen denveriläisseura haluaa solmia Rantasen kanssa ja hän on tehnyt asian selväksi myös nuorelle suomalaistähdelle.

– En halua tehdä siltasopimusta. Juttelin Mikon kanssa ja olen varma, että hän haluaa niin ikään pitkän sopimuksen. En soittanut hänelle neuvotellakseni sopimuksesta, vaan kyselin vain hänen kesän kuulumisia ja informoin häntä, että haluamme pitkän sopimuksen.

– Emme siis neuvotelleet sopimuksesta. Halusin vain olla yhteydessä häneen.

Jalkapallon huippusarjat pyörähtävät käyntiin:
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

Mikäli osapuolet solmisivat niin sanotun siltasopimuksen, tarkoittaisi se muutaman vuoden mittaista jatkoa hieman alhaisemmalla palkalla. Nyt vaikuttaisi kuitenkin siltä, että kyseessä tulee olemaan pitkä sopimus, joka nostaa myös sopimuksen arvon todella korkealle.

Saattaa hyvinkin olla, että Rantanen on kauden aloittaessaan yksi NHL:n parhaiten palkatuista pelaajista: NHL:stä löytyy tällä hetkellä 12 pelaajaa, joiden vuosipalkka on yli 10 miljoonaa dollaria, ja Rantasella on mahdollisuus nousta tuohon samaiseen keroon.

Sakicin tavoitteena on saada sopimus maaliin ennen Colorado Avalanchen harjoitusleirin alkua.

– Me haluamme hänet tänne ennen harjoitusleirin alkua. Kukaan ei tarvitse ylimääräistä häiriötekijää, joten toivottavasti aloitamme neuvottelut pian ja saamme homman maaliin.

Rantanen teki viime kaudella NHL:n runkosarjassa 74 ottelussa henkilökohtaisen piste-ennätyksensä 31+56=87 ja pudotuspeleissä 12 ottelussa tehot 6+8=14.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa