Miro Heiskanen paaluttaa suoraan, ilman mitään jossittelua, haluavansa olla maailman paras puolustaja.

Miro Heiskanen paaluttaa suoraan: “Haluan olla maailman paras puolustaja”

Miro Heiskanen paaluttaa suoraan haluavansa olla jonain päivänä koko jääkiekkomaailman paras puolustaja; hänellä on kaikki eväät siihen.

Dallas Starsin suomalaispuolustaja Miro Heiskasen tulokaskausi NHL:ssä oli niin vakuuttava, että NHL Network nosti hänet NHL:n Top 20 -puolustajien joukkoon. Merkillepantavaa oli se, että ennakkoon paljon Heiskasta enemmän hehkutettu Buffalo Sabresin Rasmus Dahlin ei mahtunut tuolle listalle laisinkaan.

NHL-kauden 2019-2020 alkua odotellessa moni suomalainen odottaakin satavarmasti vesi kielellä, mitä huikealla luistelullaan, yksilötaidollaan ja pelirohkeudellaan jääkiekkomaailman polvilleen laittanut Heiskanen saa aikaiseksi toisella NHL-kaudellaan, kun kaikki – Yhdysvaltain kulttuurista pienen kaukalon saloihin – on paljon tutumpaa.

Heiskanen itse paljasti keskittyneensä kesän aikana, Suomessa ollessaan, muun muassa luisteluunsa, mikä eittämättä aiheuttaa lisää harmaita hiuksia vastustajille.

– Olin kolme viikkoa tekemättä mitään ja sen jälkeen tein erilaisia testejä saadakseni tietää, mitä osa-alueita minun tulee kehittää kaikkein eniten. Harjoituskaudella päämääräni oli saada lisää voimaa, ja siihen myös keskityin, sekä kehittyä luistelun osalta nopeammaksi, Heiskanen toteaa Starsin verkkosivuilla.

Mutta entä sitten pitkällä tähtäimellä – mikä on Heiskasen päämäärä?

– Saavutin viime vuonna unelmani NHL:ssä pelaamisesta, mikä oli hienoa, ja totta kai haluan olla parempi pelaaja joka vuosi. Haluan olla yksi NHL:n parhaista pelaajista ja seuraava päämääräni on olla paras puolustaja. Haluan olla jossain vaiheessa maailman paras puolustaja, Heiskanen paaluttaa ilman pienintäkään epäröintiä.

– Ja tietenkin haluan voittaa Stanley Cupin. Se on ykköstavoitteeni.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa