Edelleen ilman jatkosopimusta oleva Toronto Maple Leafsin Mitch Marner otti yhteyttä Zürich Lionsiin.

Jatkosopimus todella kaukana?! Mitch Marner otti yhteyttä Zürich Lionsiin

Mitch Marner otti yhteyttä Zürich Lionsiin, mikä antaa vahvoja viitteitä siitä, etteivät hänen jatkosopimusneuvottelut ole edenneet oikeaan suuntaan.

Toronto Maple Leafs omistaa Mitch Marnerin pelaajaoikeudet, mutta jatkosopimusta ei ole näköpiirissä. Osapuolet ovat tiettävästi edelleen pidemmän matkan päässä yhteisymmärryksestä ja nähtävästi Marnerin leirissä suunnitellaan jo niin sanottua tuomionpäivän skenaariota.

Sportsnet kertoi tiistain aikana Marnerin agentin ottaneen yhteyttä Sveitsin liigassa pelaavaan Zürich Lionsiin ja sittemmin sveitsiläisseura on vahvistanut asian.

Tässä kohtaa kyse on siis puhtaasti Lionsin, jossa Marnerin joukkuekaveri Auston Matthews pelasi ennen NHL-uransa alkua, harjoituksiin osallistumisesta, mutta samalla se on ensiaskel sen varalle, ettei sopimusta Maple Leafsin kanssa synny.

Toisin sanoen Marner haluaa löytää itselleen ympäristön, jossa pitää itsensä kunnossa – aivan, kuten hänen joukkuekaverinsa William Nylander teki viime kaudella vastaavassa tilanteessa.

Ja, mikäli jatkosopimusta ei synny joulukuun 1. päivään mennessä, siinä vaiheessa Marner pelannee loppukauden sveitsiläisseurassa: joulukuun alku on NHL:n sääntökirjassa takaraja, ja jos se ylittyy, pelaaja ei saa enää kyseisellä kaudella pelata NHL:ssä.

Jalkapallon huippusarjat täydessä vauhdissa:
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

Kotimaassaan Ruotsissa ja Itävallassa harjoitellut sekä treenipeleissä pelannut Nylander kertoo keskustelleensa Marnerin kanssa tilanteesta.

– Olen sanonut, että tämä on prosessi ja niin se vain menee. Sitä miettii “miksi tätä ei ole vieläkään saatu maaliin”, mutta näin se bisnespuoli toimii: ratkaisu tulee jossain vaiheessa, mutta et vain tiedä milloin.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa