Mitch Marner saa jättimäisen offer sheetin The Fourth Periodin tietojen mukaan; sopimuksen yhteisarvo olisi jopa 100 miljoonaa dollaria.

P-Amerikassa ollaan varmoja – Mitch Marner saa jättimäisen offer sheetin!

Useat pohjoisamerikkalaislähteet kertoivat perjantain aikana, että Mitch Marner saa jättimäisen offer sheetin ja myös seura saattaa olla selvillä.

Toronto Maple Leafsin ja Mitch Marnerin jatkosopimusneuvottelut junnaavat tällä hetkellä täysin paikoillaan; itse asiassa tilanne on ollut jo pitkään tämä.

Kaikkein suurin näkemysero on vuosipalkassa. Maple Leafsin uskotaan olevan valmis tarjoamaan noin 9-10 miljoonaa dollaria kautta kohden, kun taas Marner haluaa päästä samalle viivalle Auston Matthewsin kanssa eli noin 11,5 miljoonaan dollariin.

Perjantaina useat tahot raportoivat, heidän mukaansa luotettavaan lähteeseen nojaten, että Marnerille ollaan tekemässä jättimäinen offer sheet, jossa vuosipalkka on 12,5 miljoonaa dollaria. Mitä ilmeisimmin kyseessä olisi kahdeksanvuotinen sopimus, joten hänestä tulisi Edmonton Connor McDavidin kanssa NHL:n kovapalkkaisin pelaaja.

Ensimmäisenä asiasta raportoi The Fourth Period.

Näin korkea vuosipalkka puolestaan tarkoittaa sitä, että Maple Leafs saa vastineena neljä 1. kierroksen varausvuoroa, jos ja kun se jättää vastaamatta tarjoukseen.

Tarjousta valmistelevan seuran nimeä ei olla kerrottu julkisuuteen, mutta sen verran on tiedossa, että kyseisen seuran on kerrottu omaavan yhteistä historiaa Maple Leafsin kanssa lähiajoilta.

MEILLÄ MYÖS PIKKUPRINTTI KESTÄÄ PÄIVÄNVALON!

KOSKA SUOMALAINEN KYLLÄ HAISTAA PASKAPUHEEN!

Monet ovatkin vakuuttuneita, että kyseessä on New York Islanders, joka jäi nuolemaan näppejään Artemi Panarinin suhteen ja menetti viime kesänä kapteeninsa John Tavaresin nimenomaan Torontoon. Lisäksi Islandersin GM:nä toimii Maple Leafsin entinen GM Lou Lamoriello.

Tarjouksen tekevällä seuralla tulee olla nimenomaan neljä omaa 1. kierroksen varausvuoroa, neljään seuraavaan varaustilaisuuteen; muilta seuroilta hankittuja varausvuoroja ei voi käyttää.

Ainoastaan San Jose Sharks ja Vancouver Canucks ovat seuroja, joilla ei ole kyseisiä varausvuoroja hallussaan, ja siten kumpikaan ei ole edes teoreettinen vaihtoehto. Todellisuudessa aitoja vaihtoehtoja on kuitenkin todella vähän, sillä vain harvalla on varaa ottaa kontolleen Marnerin jättimäinen palkka.

Islandersin ohella muut vaihtoehdot offer sheetiä suunnittelevaksi seuraksi saattavat olla Columbus Blue Jackets, Montreal Canadiens sekä New Jersey Devils, mutta millään näistä seuroista ei ole juurikaan yhteistä historiaa lähivuosilta Maple Leafsin kanssa.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa