Mitch Marner saattaa lähteä Torontosta, mikäli jokin toinen seura tekee offer sheetin: GM Kyle Dubas myönsi asian ensimmäistä kertaa.

No nyt! GM myönsi ensimmäistä kertaa – Mitch Marner saattaa lähteä Torontosta

Toronto Maple Leafsin GM:nä toimiva Kyle Dubas myönsi ensimmäistä kertaa, että Mitch Marner saattaa lähteä Torontosta tänä kesänä.

Toronto Maple Leafsin ja Mitch Marnerin välinen tilanne vaikuttaa tällä hetkellä todella ongelmalliselta.

Marner haluaa vähintään samankaltaisen sopimuksen kuin Auston Matthewsilla, mikä on täysin perusteltua: hän oli päättyneellä kaudella joukkueensa paras pistemies ja toisin kuin Matthews, Marner on osoittanut pysyvänsä myös ehjänä.

Maple Leafs sen sijaan ei näe Marneria Matthewsin kanssa yhtä arvokkaana pelaajana.

Kanadalaisseura onkin mitä ilmeisimmin valmis maksamaan Marnerille yhtä kovaa palkkaa kuin Matthewsille vain siinä tapauksessa, mikäli pelaaja suostuu pitkään kahdeksan vuoden mittaiseen sopimukseen; Matthewsin sopimus on ainostaan viisivuotinen ja sen jälkeen hän tulee saamaan uuteen sopimukseensa mielipuolisen vuosipalkan, jolloin Marner jäisi niin sanotusti valovuosien päähän joukkuekaveristaan.

Maple Leafsin kerrotaankin jo tehneen Marnerille pitkän sopimustarjouksen, mutta hän ei suostunut tarjottuihin ehtoihin.

Kyle Dubas, Maple Leafsin GM, on tähän saakka peräänkuuluttanut jatkuvasti, että he tulevat vastaamaan mahdolliseen offer sheetiin, mutta nyt ääni kellossa tuntuu muuttuneen.

– Olemme nyt siinä pisteessä, että voimme puhua asiasta täysin avoimesti, ja en osaa oikeasti antaa vastausta tuohon, Dubas vastaili NHL Draftin alla, CBC:n mukaan, uteluihin siitä, vastaako Maple Leafs jonkun muun seuran tekemään offer sheetiin.

– Jos offer sheet tulee, me käymme sen läpi, katsomme minkälaisen kompensaation se toisi meille ja sen jälkeen teemme päätöksen.

888sport tarjoaa erinomaisen tervetuliaistarjouksen uusille asiakkailleen!

NAPPAA JOPA 100 € BONUSRAHAA VEDONLYÖNTIIN!

Dubasin mainitsema kompensaatio perustuu siihen, minkälaisen vuosipalkan offer sheetin tekevä seura tarjoaisi Marnerille.

Kaiken järjen mukaan sopimuksen arvon pitäisi olla vuositasolla yli 11 miljoonaa dollaria, ja pituudeltaan maksimissaan viisi vuotta, että Marner suostuu sen allekirjoittamaan. Mikäli offer sheetin vuosipalkka ylittäisi 10,568 miljoonaa dollaria, saisi Maple Leafs kompensaationa neljä 1. kierroksen varausvuoroa ja silloin se tuskin vastaisi toisen seuran tekemään tarjoukseen.

Tässä vielä määritelmät sille vastineelle, jonka offer sheetin tehnyt seura joutuu maksamaan vanhalle seuralle – mikäli siis vanha seura ei vastaa tarjoukseen tekemällä saman sopimustarjouksen.

1 395 053 dollaria tai alle:
Ei mitään

1 395 054 – 2 113 716 dollaria:
3. kierroksen varausvuoro

2 113 717 – 4 227 437 dollaria:
2. kierroksen varausvuoro

4 227 438 – 6 341 152 dollaria:
1. kierroksen varausvuoro
3. kierroksen varausvuoro

6 341 153 – 8 454 871 dollaria:
1. kierroksen varausvuoro
2. kierroksen varausvuoro
3. kierroksen varausvuoro

8 454 872 – 10 568 589 dollaria:
2 x 1. kierroksen varausvuoro
2. kierroksen varausvuoro
3. kierroksen varausvuoro

10 568 590+ dollaria:
4 x 1. kierroksen varausvuoro

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa