Mitch Marnerille 65 miljoonan dollarin jatkosopimus, joka on lähes yksinomaan bonuspitoinen.

Mitch Marnerille 65 miljoonan dollarin jatkosopimus – maksetaan lähes täysin bonuksina!

Kuukausikaupalla venynyt saaga tuli vihdoin päätökseensä: Mitch Marnerille 65 miljoonan dollarin jatkosopimus Toronto Maple Leafsiin.

Mitch Marnerin ja Toronto Maple Leafsin tilanne on ollut pinnalla julkisuudessa jo kuukausikaupalla. Osapuolet eivät tuntuneet millään löytävän yhteisymmärrystä jatkosopimuksen suhteen, mutta nyt homma on vihdoin maalissa.

Nyt kuitenkin kaikki suurimmat pohjoisamerikkalaismediat kertovat Marnerin tehneen Maple Leafsin kanssa kuusivuotisen jatkosopimuksen, joka on yhteisarvoltaan 65,358 miljoonaa dollaria.

Näin ollen Marnerin keskiarvollinen vuosipalkka tulee olemaan 10,893 miljoonaa dollaria, mikä tekee hänestä Maple Leafsin kolmanneksi parhaiten palkatun pelaajan – edellä ovat 11,634 miljoonaa dollaria kaudessa tienaava Auston Matthews ja 11 miljoonan dollarin vuosipalkasta nauttiva John Tavares.

Mediassa on liittynyt jo pitkään huhuja, joiden mukaan Marnerin taustaryhmä ei suostuisi Matthewsia edullisempaan sopimukseen, mutta toisin kävi.

Marnerin sopimuksesta tekee erikoisen se, että hänen peruspalkkansa tulee olemaan seuraavat kuusi vuotta 700 000 – 750 000 dollarin välimaastossa; toisin sanoen hän tienaa lähes kokonaisuudessaan palkkansa bonuksina, mikä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi NHL-työsulun kohdalla hän saisi keskiarvollisesta vuosipalkastaan käteen yli 93 prosenttia, vaikka NHL:ssä ei pelattaisi peliäkään.

Kyseessä on myös voimakkaasti etupainotteinen sopimus:

Maple Leafsin harjoitusleiri tulevaa kautta varten käynnistyi torstaina, mutta Marneria ei jäällä nähty. Nyt solmitun sopimuksen myötä hän liittynee kuitenkin välittömästi muun joukkueen matkaan ja on valmis, kun seura avaa kautensa 3. lokakuuta pelattavalla kotiottelulla Ottawa Senatorsia vastaan (katso koko NHL:n otteluohjelma täältä).

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa