NHL-kautta tulisi jatkaa pelaajien mielestä, mutta mielipiteissä formaatin osalta oli eroavaisuuksia.

Miten NHL-kautta tulisi jatkaa? Supertähtien mielipiteissä eroavaisuuksia

Miten NHL-kautta tulisi jatkaa, jos se ylipäätään jatkuu? NHL järjesti kaksi erillistä neljän pelaajan konferenssipuhelua ja pelaajien mielipiteissä oli eroavaisuuksia.

Vastaus edellä olevaan kysymykseen riippuu oleellisesti siitä, kuka vastaa.

Esimerkiksi New Jersey Devilsin pudotuspelimahdollisuudet ovat jo käytännössä ottaen menneet, New York Rangers olisi jäämässä kahdella pisteellä ulos pudotuspeleistä ja Philadelphia Flyers oli ennen koronaviruspandemian aiheuttamaa taukoa pohjoisamerikkalaisten vedonlyöntifirmojen parissa suurin mestarisuosikki.

NHL järjesti eilen kaksi erillistä neljän pelaajan konferenssipuhelua, jossa ääneen pääsivät Carolina Hurricanesin Jordan Staal, Columbus Blue Jacketsin Nick Foligno, New Jersey Devilsin PK Subban, New York Islandersin Anders Lee, New York Rangersin Marc Staal, Philadelphia Flyersin Claude Giroux, Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby sekä Washington Capitalsin Alexander Ovechkin.

Konferenssipuhelut jakaantuivat siten, että yhdessä ryhmässä olivat Staalin veljekset, Giroux ja Crosby sekä toisessa ryhmässä Foligno, Lee, Ovechkin ja Subban.

Näin edellä mainitut pelaajat, Leetä lukuun ottamatta, vastasivat:

Sidney Crosby

“Kyllähän sitä yritetään saada niin monta peliä kuin mahdollista, mutta minua ei haittaisi jatkaa kautta suoraan pudotuspeleistä.”

Alexander Ovechkin

“Mitä enemmän pelejä pelaamme, sitä parempi se on faneille sekä pudotuspelipaikoista taisteleville joukkueille, mutta aloittaisin mieluusti pudotuspelit nyt. Sori kaverit.”

Marc Staal

“Ei missään nimessä Sidin ehdottamaa ideaa. Me taidamme olla pisteen päässä pudotuspelipaikasta.”

Jordan Staal

“Unohdetaan Rangers ja aloitetaan pudotuspelit välittömästi. Asioilla voi aina spekuloida ja yrittää löytää reiluin mahdollinen ratkaisu, mutta joka tapauksessa joku suuttuu siitä. Mutta mitä ikinä päätämmekään, toivottavasti se on paras ratkaisu ‘Canesille.”

Claude Giroux

“Mikä ikinä onkaan sitten se reiluin tapa. Luulen, että jokainen hyväksyisi sen.

PK Subban

“Esimerkiksi 31 joukkueen pudotuspelisysteemi. Pitäisin siitä ideasta, että saisimme mahdollisuuden pudotuspeleissä ja pääsisimme pelaamaan merkityksellisiä pelejä. Mutta en tiedä, mitä meidän osalta tapahtuu. Saattaa olla, että harjoittelen aivan turhaan nyt. Katsotaan, mitä tapahtuu, mutta haluaisin jatkaa pelejä.”

Nick Foligno

“En sano, etteivätkö jätkät pystyisi siihen, koska me jääkiekkoilijat löydämme aina tavan, mutta tässä täytyy miettiä pelaajien urien pitkäikäisyyttä ja heidän terveyttään (tämän kauden ja seuraavan kauden välille jäisi normaalia lyhyempi kesäloma). Ja kaiken lisäksi, enkä sano tätä PK millään pahalla, mutta mitä jos ette pelaakaan enää tällä kaudella ja sitten aloitamme uuden kauden vasta marraskuussa? Se on pitkä aika pelaamatta. Tarjoaako se etulyöntiaseman vai tekeekö se asioista vielä pahempia?

Pelaajat ovat kertoneet rehellisesti ideoitaan, koska jokainen näkemys on tässä tilanteessa arvokas, mutta meidän täytyy miettiä todella tarkkaan jatkoa ja tehdä fiksu ratkaisu sekä bisnesnäkökulmasta että pelaajien terveyden osalta, faneja unohtamatta. Me haluamme tarjota parhaan mahdollisen tuotteen jokaisella kerralla, kun astumme jäälle. Se on meille kunnia-asia ja fanit odottavat sitä, sillä he ovat niitä, jotka maksavat peleistä kovalla työllään ansaitsemansa rahan. Meidän täytyy miettiä tätä monesta näkökulmasta.”

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa