Montreal teki myös Brayden Pointille offer sheetin: kanadalaisseura sai Sebastian Ahon allekirjoittamaan offer sheetin ja nyt Canadiensin uskotaan siirtävän katseensa Patrik Laineen suuntaan.

Montreal teki myös Brayden Pointille offer sheetin – Patrik Laine seuraava kohde?

Montreal teki myös Brayden Pointille offer sheetin: kanadalaisseura on ollut tällä saralla aktiivinen, sillä se sai Sebastian Ahon allekirjoittamaan tarjouksensa.

Kun Montreal Canadiensin tekemä offer sheet Carolina Hurricanesin Sebastian Aholle oli julkista tietoa, kanadalaisseuran GM:nä toimiva Marc Bergevin kertoi suomalaissentterin olleen nimenomaan se pelaaja, jonka Canadiens halusi.

Totuus saattaa olla kuitenkin toinen: useat pohjoisamerikkalaislähteet tietävät nimittäin kertoa, että Montreal teki myös Brayden Pointille offer sheetin.

Tampa Bay Lightningin tähtisentteri, jota sattumoisin edustaa sama agentti kuin Ahoa, kieltäytyi kuitenkin allekirjoittamasta Canadiensin tarjousta – toisin kuin Aho.

Vaikka Point ja Aho ovat menneet Canadiensilta niin sanotusti sivu suun, seura ei mitä ilmeisimmin ole valmis luovuttamaan.

Canadiensia on pidetty potentiaalisena offer sheetin tekijänä Toronto Maple Leafsin Mitch Marnerille, mutta mitä ilmeisimmin New York Islanders on valmis lyömään Marnerille sellaisen sopimustarjouksen, jonka myötä se maksaisi Maple Leafsille neljä 1. kierroksen varausvuoroa – mikäli Maple Leafs ei vastaa mahdolliseen tarjoukseen – ettei Canadiensista ole lähtemään kilpaan mukaan.

Niinpä seuran uskotaankin suunnanneen katseensa Winnipeg Jetsin Patrik Laineeseen.

MEILLÄ MYÖS PIKKUPRINTTI KESTÄÄ PÄIVÄNVALON!

KOSKA SUOMALAINEN KYLLÄ HAISTAA PASKAPUHEEN!

Jetsin GM Kevin Cheveldayoff on kertonut julkisesti seuran vastaavan kaikkiin mahdollisiin offer sheeteihin, mutta asia ei ole palkkakaton kanssa tiukoilla olevan seuran osalta niin yksinkertainen.

Laineen uskotaan hakevan keskipitkää jatkosopimusta, jonka vuosipalkka olisi 8+ miljoonaa dollaria. Mikäli Canadiens olisi valmis tarjoamaan suomalaislaiturille esimerkiksi 9 miljoonaa dollaria kaudessa, aiheuttaisi se Jetsille todella isoja hankaluuksia, ja hinta Canadiensin näkökulmasta olisi edelleen sama kuin Ahon kohdalla: 1. kierroksen, 2. kierroksen ja 3. kierroksen varausvuorot.

Hurricanesin oli helppo vastata offer sheetiin, sillä seuralla ei ole minkäänlaisia ongelmia palkkakaton kanssa, mutta Jetsin tilanne on siis täysin toinen: seuralla on palkkakaton alla tilaa 22,872 miljoonaa dollaria ja sen täytyy Laineen kalliin sopimuksen ohella sorvata hintava jatkosopimus myös Kyle Connorille. Lisäksi myös Neal Pionk ja Andrew Copp tarvitsevat uudet sopimukset.

Jotain Jetsin ahdingosta kertookin se, että se on joutunut kauppaamaan rajoitettuna vapaana agenttina olleen Jacob Trouban New York Rangersiin ja lisäksi se menetti Tyler Myersin vapaiden pelaajamarkkinoiden kautta Vancouver Canucksiin; näiden siirtojen seurauksena Jetsin alakerta heikkeni merkittävästi.

Myös Islandersin uskotaan lähtevän jahtaamaan Lainetta, mikäli brooklynilaisseura ei onnistu hankkimaan Marneria.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa