Peter Laviolette sai potkut Nashville Predatorsista, vaikka GM David Poile vakuutteli vielä viime viikolla, ettei ole pohtinut koko asiaa.

Nashville teki rajun päätöksen, GM söi sanansa – Peter Laviolette sai potkut!

Peter Laviolette sai potkut Nashville Predatorsin päävalmentajan paikalta: tämä oli jälleen yksi oiva esimerkki “luottamuslauseen” vaarallisuudesta.

Kun seura ilmoittaa julkisesti päävalmentajan nauttivan seuran täyttä luottamusta vaikeuksien keskellä tai kertoo julkisesti, ettei valmentajanvaihdos ole vaihtoehto, ollaan vaarallisilla vesillä – nimenomaan valmentajan näkökulmasta.

Tästä saatiin jälleen oiva esimerkki, kun Nashville Predators tiedotti antaneensa potkut päävalmentaja Peter Laviolettelle, sillä vielä muutama päivä sitten Predatorsin GM:nä toimiva David Poile vakuutteli, ettei Laviolette ole lähtöuhan alla.

– En ole edes miettinyt minkäänlaisia muutoksia valmennuksen osalta, Poile vakuutteli viime viikolla The Zonelle antamassaan radiohaastattelussa.

Poilen uskottiin ennen kaikkea seuraavan pelaajamarkkinoita todella tarkalla silmällä, mutta viikate kävi puheista huolimatta Lavioletten kohdalla. Lisäksi myös apuvalmentaja Kevin McCarthy sai lähteä.

– Olemme yltäneet Peterin ja Kevinin johdolla ennennäkemättömiin saavutuksiin – koko organisaatiomme mullistaneista Stanley Cup -finaaleista, runkosarjavoittoon ja kahteen divisioonavoittoon. Heidän intohimonsa tätä peliä kohtaan, kyky motivoida joukkuetta ja valtava tarmo tekivät tästä todella vaikean ratkaisun, Poile kommentoi seuran tiedotteessa ratkaisuaan.

– Haluan kiittää koko organisaation puolesta Peteriä ja Keviniä heidän työpanoksestaan viimeisten viiden ja puolen kauden ajalta.

Predatorsin kuluva kausi on ollut valtaisa pettymys. Joukkue sai loistavan startin kauteen, mutta sen jälkeen tulokset ovat romahtaneet ja tällä hetkellä joukkue majailee Läntisessä konferenssissa vasta 11. sijalla.

Tennesseeläisjoukkueella on matkaa viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävään Calgary Flamesiin neljä pistettä ja joukkue on pelannut 1-3 ottelua vähemmän kuin muut joukkueet; esimerkiksi Flames on pelannut kolme ottelua enemmän.

Poile hankki kesken viime kauden Mikael Granlundin ja kiinnitti vapailta pelaajamarkkinoilta Matt Duchenen, joten joukkueelta oli lupa odottaa paljon enemmän, mutta kuten todettua – toistaiseksi tulokset ovat olleet jättimäinen pettymys.

Laviolettesta tuli jo viides kuluvalla kaudella kenkää saanut päävalmentaja: aiemmin lähteä ovat saaneet Toronto Maple Leafsin Mike Babcock, Calgary Flamesin Bill Peters, New Jersey Devilsin John Hynes, San Jose Sharksin Peter DeBoer sekä Dallas Starsin Jim Montgomery – heistä tosin Peters ja Montgomery ovat joutuneet lähtemään jääkiekkoilun ulkopuolisista syistä.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Urheiluvedot Exclusive: Talleta 25€ – saat 75€ pelirahaa!

Jaa