NHL Draft siirtyy ja se, milloin Anton Lundell ja kumppanit tullaan varaamaan NHL:ään, on toistaiseksi täysi kysymysmerkki.

NHL Draft siirtyy – Lundell ja kumppanit joutuvat odottelemaan vuoroaan!

NHL Draft siirtyy myöhempään ajankohtaan. Samalla myös varattavien pelaajien testit ja NHL:n palkitsemistilaisuus siirtyvät.

NHL on tehnyt päätöksen siirtää vuotuisen varaustilaisuutensa myöhempään ajankohtaan. NHL Draft järjestetään lähes poikkeuksetta juhannuksena, mutta tänä vuonna tilanne tulee olemaan toinen.

Samalla NHL ilmoitti myös NHL Scouting Combinen, jossa testataan potentiaalisia kärkipään varauksia, ja NHL:n palkitsemistilaisuuden siirtymisestä.

Kukin näistä tapahtumista oli määrä järjestää alkuperäisen aikataulun mukaan kesäkuussa.

Mitään sen tarkempia päivämääriä näille tapahtumille ei annettu, mikä on täysin ymmärrettävää, sillä kenelläkään ei ole vielä tietoa siitä, milloin NHL-kausi 2019-2020 jatkuu – jos se ylipäätään saadaan vietyä maaliin.

NHL Draft järjestetään tänä vuonna Montrealissa, ainakin alkuperäisen suunnitelman mukaan.

Suomalaislupauksia on jälleen tänä vuonna tyrkyllä 1. kierroksella varattavien pelaajien joukkoon useita. Joukkoa johtaa HIFK:n Anton Lundell ja myös Ässien Roni Hirvonen että TPS:n Eemil Viro ovat tyrkyllä ensimmäisen kierroksen varauksiksi.

Lundellilla olisi ollut mahdollisuus jopa aivan kärkipään sijoituksiin, mutta häneltä jäivät väliin nuorten MM-kisat loukkaantumisen vuoksi, 18-vuotiaiden MM-kisat peruttiin koronaviruspandemian seurauksena ja saman kohtalon koki myös Liigan pudotuspelit.

Lundellilla on mahdollisuudet yltää eri scouttaustoimistojen mukaan jopa Top 6:een ja heikoimmillaankin vain niukasti Top 10:n ulkopuolelle. Hirvonen on puolestaan viidestä listasta kolmella sijoilla 21-25, muutoin hän on 1. kierroksen ulkopuolella. Viro puolestaan yltää yhdellä listalla 1. kierroksella varattavien pelaajien joukkoon.

Anton Lundell

Eliteprospects.com: 7
Future Considerations: 6
Hockeyprospect.com: 13
ISS Hockey: 8
McKeen’s Hockey: 11

Eemil Viro

Eliteprospects.com: –
Future Considerations: –
Hockeyprospect.com: 23
ISS Hockey: –
McKeen’s Hockey: –

Roni Hirvonen: 

Eliteprospects.com: 25
Future Considerations: 21
Hockeyprospect.com: –
ISS Hockey: –
McKeen’s Hockey: 25

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa