NHL Draftin järjestys ratkaistaan turnauksella, aiemmilta vuosilta tutun arvonnan sijaan?

NHL Draftin varausjärjestys ratkaistaan turnauksella?! Pääpalkintona ykkösvuoro

NHL Draftin järjestys ratkaistaan erillisellä turnauksella, jossa pääpalkintona on ykkösvuoro? Tämä olisi melkoinen muutos nykyiseen systeemiin.

NHL ilmoitti keskiviikkona, että se on päättänyt siirtää muun muassa tulevan kesän varaustilaisuuden toistaiseksi tuntemattomaan ajankohtaan.

Normaalin aikataulun mukaisesti NHL Draft oltaisiin järjestetty Montrealissa, 26.-27. kesäkuuta.

NHL:n varausjärjestys ratkaistaain aina NHL Draft Lotterylla eli arvonnalla pudotuspelien ulkopuolelle jääneiden joukkueiden kesken.

Runkosarjassa viimeiseksi jääneellä on kaikkein parhaat todennäköisyydet saada itselleen koko varaustilaisuuden ensimmäinen varausvuoro ja ensimmäisenä pudotuspelien ulkopuolelle jääneellä joukkueella on puolestaan kaikkein alhaisin todennäköisyys. Loput vuorot jaetaan pudotuspelisijoitusten mukaan.

Vaan, nähdäänkö tänä vuonna täysin uudenlainen systeemi, jonka voisi kuvitella kismittävän melkoisesti ainakin Detroit Red Wingsin seurajohtoa ja seuran faneja?

Red Wings on ollut kuluvalla kaudella ylivoimaisesti NHL:n heikoin joukkue, sillä se on kerännyt 71 ottelusta ainoastaan 39 pistettä, mikä on 23 pistettä vähemmän kuin toiseksi viimeisenä olevalla Ottawa Senatorsilla. Red Wings onkin tällä hetkellä ainoa jo matemaattisesti pudotuspelimahdollisuuden menettänyt joukkue ja se tulee sijoittumaan viimeiseksi NHL:n runkosarjassa.

Normaalilla kaavalla Red Wingsillä olisi siis kaikkein paras todennäköisyys saada ensimmäinen varausvuoro itselleen, mutta mikäli tuore ehdotus menee läpi, joutuu joukkue taistelemaan tuosta vuorosta kaukalossa.

The Athleticin toimittaja Craig Custance tietää nimittäin kertoa, että yksi NHL-seuroista olisi ehdottanut varausjärjestyksen ratkaisemista erillisellä turnauksella, jonka voittaja saisi ykkösvuoron: ideana on se, että kausi ei jäisi pudotuspelien ulkopuolelle jääviltä seuroilta kesken, esimerkiksi siinä tapauksessa, mikäli kausi jatkuu suoraan pudotuspeleillä, vaan myös kevään tosipeleistä ulos jäävillä joukkueilla olisi vielä edessään korkean panoksen pelejä.

Toki nykyinen sarjatilanne otettaisiin mitä todennäköisimmin huomioon eli esimerkiksi juuri Red Wings saisi mitä todennäköisimmin kotiedun ja ylipäätään mahdollisimman helpon reitin turnauksen voittoon.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa