NHL- ja MLB-seurat hakivat pienten yritysten avuksi tarkoitettuja erityislainoja koronaviruspandemian aikana?

Nyt on härskiä! NHL- ja MLB-seurat hakivat pienten yritysten erityislainoja?!

Tiettävästi lukuisat NHL- ja MLB-seurat hakivat pienten yritysten erityislainoja, jotka ovat luonnollisesti valtava apu pienemmille yrityksille.

Suomessa Business Finlandin jakamat koronatuet aiheuttivat melkoisen kohun, kun jotkin hyvin menestyvät ja/tai vauraan omistuspohjan omaavat yritykset saivat 100 000 euron suuruisia tukia.

Yhdysvalloissa on kuitenkin saatettu vetää oikein huolella pohjat – rumat sellaiset – tällä samalla saralla.

Yhdysvalloissa pienyrittäjille on myönnetty koronaviruspandemian aikana erityislainoja, joiden tarkoituksena on taata muun muassa työntekijöiden palkat. Näiden lainojen kohdalla korot ja kulut ovat äärimmäisen matalia, minkä lisäksi lainat ovat valtion takaamia, ja nyt saattaa olla, että NHL- ja MLB-seurat ovat hyödyntäneet nämä edulliset lainat härskisti ja hakeneet niitä pienten yrittäjien tapaan.

Eikä kyse ole pelkästään lainojen hakemisesta, vaan niitä on todennäköisesti myös myönnetty: esimerkiksi 4 miljardin dollarin arvoinen NBA-seura Los Angeles Lakers sai 4,6 miljoonan dollarin arvoisen kyseisen lainan ja palautti sen takaisin vasta siinä vaiheessa, kun asia kantautui julkisuuteen.

Real Sports -ohjelma päätti ottaa yhteyttä jokaiseen NHL- sekä MLB-seuraan kysyäkseen, ovatko nämä hakeneet kyseistä lainaa: näitä seuroja on yhteensä 61 ja niistä peräti 27 ei suostunut vastaamaan kysymykseen. Joku voisikin ajatella, että mikäli näillä seuroilla ei ole mitään salattavaa, miksi ne eivät vastanneet kysymykseen muiden seurojen tavoin.

NFL:n ja NBA:n puolelta jokainen seura, Lakersia lukuun ottamatta, kielsi hakeneensa kyseistä lainaa.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa