NHL-kausi 2019-2020 jatkuu aikaisintaan toukokuussa, sillä kaikki yli 50 henkilön tapahtumat Yhdysvalloissa on kielletty seuraavien kahdeksan viikon osalta.

JUURI NYT: NHL-kausi 2019-2020 jatkuu aikaisintaan 2 kuukauden päästä!

NHL-kausi 2019-2020 jatkuu aikaisintaan kahden kuukauden päästä: tämä on seurasta Yhdysvaltain tautikeskuksen tuoreesta ohjeistuksesta.

10. toukokuuta. Se on tällä hetkellä päivämäärä, jolloin NHL-kausi 2019-2020 jatkuu – aikaisintaan.

Kuten aiemmin kerroimme, Yhdysvaltain tautikeskus ilmoitti ohjeistavansa kaikkia tapahtumajärjestäjiä perumaan yli 50 henkilön tapahtumat seuraavien kahdeksan viikon ajalta tai siirtämään niitä eteenpäin.

Alkuun oli hieman epäselvää, mitä tämä tarkoittaa NHL:n osalta, mutta nyt se on varmaa: koska pelaajia ja valmentajia olisi yksittäisissä otteluissa paikan päällä yli 50, otteluita ei voida järjestää.

NHL onkin nyt antanut jokaiselle pelaajalle luvan matkata kotiinsa eli esimerkiksi suomalaispelaajat voivat palata Suomeen.

NHL:n tavoite on tämä: jonkin sortin harjoitusleirit käynnistettäisiin 45 päivän päästä ja pelit jatkuisivat 60 päivän päästä.

Toisin sanoen NHL aikoo edelleen pelata kautensa loppuun saakka, mutta lienee päivänselvää, ettei runkosarjaa tulla pelaamaan loppuun, sillä sen vieminen päätökseen venyisi kesäkuulle saakka; normaalisti tuohon aikaan käynnistyvät NHL:n pudotuspelit.

Mitä todennäköisimmin edessä on siis normaalia laajemmat pudotuspelit – on siis paljon mahdollista, että pudotuspelit tullaan pelaamaan 30 joukkueen voimin ja ulos jää ainoastaan Detroit Red Wings, jolla ei olisi enää edes matemaattisia mahdollisuuksia selviytyä kevään tosipeleihin.

Tällä hetkellä NHL-pelaajien on määrä olla omatoimisessa karanteenissa 27. maaliskuuta saakka. Sen jälkeen NHL-seurat pyrkivät tarjoamaan pelaajilleen mahdollisuuden vapaaehtoisiin harjoituksiin, pienissä ryhmissä.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa