NHL oli 20 vuotta sitten muiden liigojen rinnalla palkkojen suhteen, mutta nyt ero on kasvanut NBA:n, NFL:n ja MLB:n eduksi valovuosien mittaiseksi.

NHL oli 20 vuotta sitten muiden liigojen rinnalla – nyt jäänyt palkoissa täysin jalkoihin!

NHL oli 20 vuotta sitten muiden liigojen rinnalla, siis Pohjois-Amerikan kolmen muun suuren ammattilaissarjan kanssa, mutta tilanne on muuttunut radikaalisti.

NHL-kaudella 1999-2000, toisin sanoen hyvin tarkalleen 20 vuotta sitten, New York Rangersia tuolloin edustanut Jaromir Jagr oli sarjan kovapalkkaisin pelaaja 10,4 miljoonan dollarin vuosipalkallaan.

Samaan aikaan MLB:n (baseball) paras palkka oli Baltimore Oriolesin Albert Bellellä, joka nautti 11,9 miljoonan dollarin vuositienesteistä ja NFL:ssä kovapalkkaisin kaveri oli 10,75 miljoonaa dollaria kautta kohden tienannut Dallas Cowboysin Troy Aikman.

Ainoa muita hieman edellä ollut liiga oli NBA, jonka ykköstähti palkassa mitattuna oli Los Angeles Lakersia edustanut Shaquille O’Neal; hän tienasi 17,1 miljoonaa dollaria kautta kohden.

Viime päivinä Pohjois-Amerikassa on puhuttu paljon siitä, miten paljon NBA:n vapaiden pelaajamarkkinoiden ensimmäisenä päivänä käytettiin rahaa, verrattuna NHL:n vastaavaan.

NBA:ssa sopimuksia nimittäin solmittiin 3 miljardilla dollarilla – kyllä, luit oikein – kun taas NHL:n vastaava summa oli hieman yli 700 miljoonaa dollaria; eroa oli siis vaatimattomasti 2,3 miljardia dollaria NBA:n eduksi.

Ylipäätään NHL on jäänyt Pohjois-Amerikassa täysin muiden suurten ammattilaissarjojen jalkoihin palkassa mitattuna, kun tehdään samanlainen vertailu kuin edellä mainitun kauden 1999-2000 osalta:

888sport tarjoaa erinomaisen tervetuliaistarjouksen uusille asiakkailleen!

NAPPAA JOPA 100 € BONUSRAHAA VEDONLYÖNTIIN!

NHL
Connor McDavid | Edmonton Oilers | 12,5 miljoonaa dollaria

MLB
Mike Trout | Los Angeles Angels | 35,5 miljoonaa dollaria

NFL
Russell Wilson | Seattle Seahawks | 35,0 miljoonaa dollaria

NBA
Russell Westbrook | Oklahoma City Thunder | 41,0 miljoonaa dollaria

Moni näkee NHL:n palkkakaton toimivan erinomaisesti, ja sitä kautta NHL:stä on tullut erittäin tasainen sekä ennalta-arvaamaton sarja, mutta samaan aikaan faneilta on myös kadonnut paljon, kun pelaajamarkkinat ovat kuihtuneet viime vuosina monilta osin ja ennen kaikkea ne ovat paljon tylsemmät kuin esimerkiksi NBA:n vastaavat.

Toki tänä vuonna ensimmäisenä päivänä NHL-seurat laittoivat todella paljon rahaa likoon, mutta kuten todettua – NBA:ssa sitä käytettiin 2,3 miljardia dollaria enemmän.

Kuvaavaa onkin, että NHL:n vapaiden pelaajamarkkinoiden ensimmäisenä päivänä kaikkein suurimmat hurraa-huudot sai aikaan Montreal Canadiensin Sebastian Aholle tekemä offer sheet, vaikka kaikki tiesivät Carolina Hurricanesin vastaavan siihen lähes 100 prosentin varmuudella.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa