NHL-pelaajat hyväksyivät pudotuspeliformaatin: pudotuspelien otteluparit selvillä?

NHL-pelaajat hyväksyivät pudotuspeliformaatin – tässäkö otteluparit?

NHL-pelaajat hyväksyivät torstain ja perjantain aikana suoritetun äänestyksen myötä uuden pudotuspeliformaatin tämän kauden tosipeleihin.

NHL:n pelaajayhdistys äänesti viikonlopun alla NHL:n tämän kauden pudotuspeliformaatista.

Kyseessä ei ollut vielä mikään varsinainen päätöksentekohetki, vaan äänestyksen kautta pelaajat ainoastaan hyväksyivät, että neuvotteluja 24 joukkueen pudotuspeliformaatista jatketaan. Käytännössä ottaen tämä päätös oli kuitenkin jättimäinen askel uudenlaista formaattia kohti ja nyt voitaneen siis sanoa jo ääneen, että NHL:n pudotuspelit tulevat olemaan täysin erilaiset kuin koskaan aiemmin, mikäli ne pelataan.

Uudenlaisen pudotuspeliformaatin osalta keskustelujen eteenpäin vieminen vaati NHL-seurojen keskuudessa äänienemmistön 31 NHL-seurasta. Äänestys itsessään tapahtui siten, että jokaisessa seurassa pelaajat äänestivät oman seuransa kannan asiaan ja sen jälkeen kunkin seuran edustajana toimivat pelaajat toivat oman joukkueensa äänestystuloksen eteenpäin.

Näin uusi pudotuspeliformaatti toimii:

1. Sekä Itäisessä konferenssissa että Läntisessä konferenssissa neljä parasta joukkuetta etenee pisteprosentin mukaisesti suoraan varsinaisiin pudotuspeleihin eli 2. pudotuspelikierrokselle. Nämä joukkueet ovat idässä Boston Bruins, Tampa Bay Lightning, Washington Capitals ja Philadelphia Flyers sekä lännessä St. Louis Blues, Colorado Avalanche, Dallas Stars ja Vegas Golden Knights.

2. Pudotuspelien 1. kierroksella kohtaavat konferenssittain sijoille 5-12 sijoittuneet joukkueet. Pudotuspelipareja muodostuu kahdeksan, joista voittajat etenevät edellisessä kohdassa mainittujen seurojen kanssa 2. pudotuspelikierrokselle.

3. Neljän parhaan joukkoon konferensseissaan sijoittuneet joukkueet saavat vapautuksen 1. pudotuspelikierrokselta, mutta joukkueet pelaavat keskenään otteluita ja saattavat näiden otteluiden kautta määrittää keskinäisen paremmuusjärjestyksensä.

Tässäkö NHL:n otteluparit?

Itäinen konferenssi

1. kierros:

#5 Pittsburgh Penguins – #12 Montreal Canadiens
#6 Carolina Hurricanes – #11 New York Rangers
#7 New York Islanders – #10 Florida Panthers
#8 Toronto Maple Leafs – #9 Columbus Blue Jackets

2. kierros:

#1 Boston Bruins – TOR/CBJ
#2 Tampa Bay Lightning – NYI/FLA
#3 Washington Capitals – CAR/NYR
#4 Philadelphia Flyers – PIT/MTL

Läntinen konferenssi

1. kierros:

#5 Edmonton Oilers – #12 Chicago Blackhawks
#6 Nashville Predators – #11 Arizona Coyotes
#7 Vancouver Canucks – #10 Minnesota Wild
#8 Calgary Flames – #9 Winnipeg Jets

2. kierros:

#1 St. Louis Blues – CGY/WPG
#2 Colorado Avalanche – VAN/MIN
#3 Dallas Stars – NSH/ARI
#4 Vegas Golden Knights – EDM/CHI

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa