NHL Pudotuspelien 2019 suurimmat flopit 1. pudotuspelikierroksen osalta!

1. kierros: NHL Pudotuspelien 2019 suurimmat flopit!

NHL Pudotuspelien 2019 suurimmat flopit 1. pudotuspelikierroksen osalta on nyt listattuna: tässä ovat siis suurimmat onnistujat.

1. Tampa Bay Lightning

Tampa Bay Lightning oli suorastaan dominoiva läpi NHL:n runkosarjan ja se keräsi, yhdessä kauden 1995-96 Detroit Red Wingsin kanssa, enemmän pisteitä kuin yksikään joukkue NHL:n historiassa.

Pudotuspeleissä joukkueen koneisto sakkasi kuitenkin pahemman kerran, eikä pelaajistosta löydä edes kissojen ja koirien kanssa ainoatakaan onnistujaa; historiassa täytyy mennä todella kauaksi taaksepäin, mikäli meinaa löytää yhtä pahanmakuisen pannukakun ja löytyykö sellaista sittenkään.

2. Nikita Kucherov

Kun NHL:n runkosarjan pistepörssin nimiinsä vienyt pelaaja jää kahdessa ensimmäisessä pudotuspeliottelussa kiikaritehoille ja ottaa täydellisen turhautumisen seurauksena idioottimaisen yhden ottelun pelikiellon, jonka olisi todellisuudessa tullut olla pidempi, voidaan puhua pahemman luokan epäonnistumisesta.

Viimeisessä ottelussa tehoja irtosi kahden syöttöpisteen verran, mutta Nikita Kucherov jäi edelleen miinukselle: hänen saldonaan oli siis kolmesta pelaamastaan ottelusta kolme tappiota, kaksi syöttöpistettä ja teholukema -4.

3. Steven Stamkos

Ei tarvitse kuin suunnata katsomaan NHL:n tehotilastopörssiä, niin tietää, miten pahasti Tampa Bay Lightningin kipparina toimiva Steven Stamkos alisuoritti tämän kevään pudotuspeleissä: lukema -8 on koko NHL:n huonoin.

Kun tähän päälle lisätään ainoastaan tehot 1+1 koko ottelusarjassa ja vain kymmenen laukausta, ei Stamkosin osalta itse pelaamista tarvitse lähteä edes kelailemaan sen kummemmin. Valtaisa pettymys ja täydellinen kuvaus sille, miksi kauden 2018-19 Tampa Bay Lightningista tuli voittavan koneen sijaan yksi NHL:n historian pahimmista flopeista.

4. Sidney Crosby

Monet pitävät Sidney Crosbya edelleen maailman parhaana jääkiekkoilijana ja pudotuspelien erikoismiehenä, joka osaa ratkaista isoja pelejä. Normaalisti Jumalan asemassa Pittsburgh Penguins -fanien keskuudessa oleva Crosby sai kuitenkin valtavasti lokaa myös hänen nimmareiden saalistajilta – se kertoo yksinkertaisesti, miten huono hän oli ottelusarjassa New York Islandersia vastaan.

Crosbya ei lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna meinannut edes löytää kaukalosta tämän kevään pudotuspeleissä, mutta siellä hän kuitenkin oli. Ongelma oli vain siinä, ettei hän saanut mitään aikaiseksi, mistä kertovat yksi syöttöpiste, kuusi laukausta kohti maalia ja teholukema -4.

5. Nazem Kadri

Miksi Toronto Maple Leafs jäi jälleen pudotuspelien 1. kierrokselle, vaikka joukkueen piti olla tänä keväänä paljon aiempia vuosia valmiimpi menestymään?

Kasvoina tälle valtavalle pettymykselle toimii jälleen kerran pudotuspeleissä käpynsä polttanut Nazem Kadri. Hän nimittäin vei ottelusarjan toisen ottelun tapahtumien seurauksena koko 1. pudotuspelikierroksen kattavan pelikiellon ja vei siten äärimmäisen tärkeän elementin Maple Leafsin palapelistä. Täysin ala-arvoinen suoritus ja viimeistään nyt on selvää, että Kadrista on enemmän haittaa kuin hyötyä vaahteranlehtipaidoille.

6. John Tavares

Kun John Tavares jätti New York Islandersin, piirreltiin Long Islandin suuntaan kauden 2018-19 osalta uppoavaa laivaa ja samaan aikaan Torontossa rakenneltiin tuhkimotarinaa “oman kylän pojan” paluun ympärille; Tavaresin piti olla tämän kevään osalta se uutta seuraansa kannatteleva voima.

Vaan ei ollut ja itse asiassa se laiva on Long Islandin sijaan upoksissa Torontossa. Seitsemään otteluun isketyt tehot 2+3 eivät yksinkertaisesti riitä ennen kaikkea siksi, että Tavares jäi kolmessa pelissä kiikaritehoille. Hän katosi täysin kuvasta, ellei sitten mukaan lasketa omissa soimista: kanadalaistähden tehotilasto oli sarjan päätteeksi -5.

7. Pittsburgh Penguins

Pittsburghissa oli edelleen monilta osin samat elementit paikallaan kuin vuosina 2016 ja 2017, jolloin teräskaupungissa juhlittiin Stanley Cupia.

Koko joukkue kuitenkin alisuoritti täysin. Neljä ottelua, neljä tappiota, kaikki kirkkaimmat tähdet täysin yössä ja pitkä kesäloma. Täysin hyväksymätön suoritus. Pittsburghissa onkin syytä puhaltaa isot muutoksen tuulet ensi kesän aikana, sillä tämän nykyjoukkueen mestaruusunelmat eivät ole enää osa todellisuutta.

8. Andrei Vasilevskiy

Tampa Bay Lightningin venäläisvahti Andrei Vasilevskiy on ollut runkosarjassa erinomainen korvaaja nykyisin Dallas Starsin maalilla torjuvalle Ben Bishopille, mutta kevään tosipeleissä – siis niissä ainoissa, joilla on oikeasti merkitystä – venäläisvahti ei ole kyennyt olemaan voittava maalivahti.

Onkin melkoinen irvikuva, jos maalivahti, jonka torjuntatilastot tämän kevään pudotuspeleistä olivat 85,60 ja 3.83, valitaan NHL-kauden 2018-19 parhaaksi maalivahdiksi. Tällä hetkellä Vasilevskiy nimittäin näyttäytyy lähinnä yliarvostettuna alisuorittajana.

9. Jake Muzzin

Yksi Toronto Maple Leafsin suurimmista kysymysmerkeistä joukkueen menestysmahdollisuuksista oli puolustusosasto, kuten myös aiempina vuosina.

NHL Trade Deadlinella seuraan tuotiin Los Angeles Kingsissä Stanley Cupin vuonna 2014 voittanut Jake Muzzin, jonka piti toimia oivana apuna sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan. Vaan ei toiminut. Maple Leafs päästi pudotuspeleissä 21 maalia ja Muzzin oli näistä kahdeksan aikana kaukalossa. Lisäksi hän oli jäällä vain kahdesti, kun Maple Leafs onnistui tasaviisikoin maalinteossa.

10. Mike Babcock

Voiko Toronto Maple Leafsin käskyttäjänä toimivaa Mike Babcockia pitää enää millään muotoa maailman parhaana valmentajana? Ei voi.

Sen sijaan Babcock alkaa näyttäytyä yliarvostettuna päävalmentajana, joka voitti toistaiseksi ainoan Stanley Cupinsa vain ja ainoastaan siksi, että joukkue Detroitissa oli tuolloin niin uskomattoman tasokas. Babcock teki pitkin sarjaa huonoja valintoja ja oli täysin käsittämätöntä, että Auston Matthewsin ja John Tavaresin sijaan hän peluutti Game Sevenin päätöskympillä William Nylanderin ja Patrick Marleau’n kaltaisia nimiä.

Babcock on muuten edellisen kerran ollut voittamassa pudotuspelisarjaa kuusi vuotta sitten.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
1. kierros: NHL Pudotuspelien 2019 suurimmat topit!

Jaa