VIHJE: Kärpät - SC Bern

NHL: St. Louis Blues – Dallas Stars | Kurinalainen kotijoukkue vahvoilla?

St. Louis Blues – Dallas Stars: NHL:ssä on edetty konferenssi välierissä ratkaisuvaiheisiin, Blues ja Stars pelaavat jatkopaikasta game sevenissä.

Hieman yllättäen Blues on ollut pudotuspeleissä vieraissa vahvempi, kuin kotonaan Enterprice Centerissä. Blues on pelannut kotonaan kuudesti, voittaen näistä vain kaksi matsia. Yhtä kaikki – Game 7 kotona on jotain, mitä jokainen joukkue, tai pelaaja haluaa päästä pelaamaan.

Viimeisessä ottelussa Dallasissa, Blues onnistui johtoasemaan päästessään jäädyttämään pelin, eikä Stars saanut kunnolla kirivaihdetta silmään. Bluesin kiekkokontrolli ja tiivis viisikkopelaaminen oli ihailtavaa, olihan joukkue kuitenkin selkä seinää vasten. Blues ei sortunut roiskimaan, vaan pelasi kiekollisena paljon paremmin ja yhtenäisemmin kuin kotijoukkue Stars.

Siinä missä Blues näytti ehyeltä ja tiiviltä joukkueelta, Stars näytti jopa alistuneelta, vailla pelisuunnitelmaa olevalta nipulta. Kun johdat sarjaa voitoin 3-2 ja kuudes ottelu on kotonasi, luulisi että kaikki tekevät kaiken tarvittavan voittamisen eteen. Näin ei kuitenkaan ollut, eikä tämä toki ole ensimmäinen kerta, varsinkaan Starsin tähtien osalta.

Miro Heiskanen oli paras ja näkyvin Stars pelaaja, eikä mitään pois Heiskaselta, mutta näin ei saisi olla, kun joukkueesta löytyy muunmuassa Jamie Benn, Tyler Seguin, Alexander Radulov ja John Klingberg. Edellä mainittujen pelaajien on pakko parantaa, jos Stars haluaa St.Louisista voiton hakea.

Kotijoukkue tuskin tulee yllättämään sarjan ratkaisevassa ottelussa. Craig Berube on tehnyt Bluesista todella yhtenäisen nipun ja jokainen pelaaja on osa suurempaa kokonaisuutta ilman diivailuja ja tämä on ehdottomasti joukkueen suurin vahvuus. Yksikään mies ei vuoda, kun puhutaan voittavasta pelaamisesta.

Jääkiekon MM-kisat 2019: Näin näet kaikki MM-jääkiekon ottelut ilmaiseksi!

Kumpi kestää painetilan paremmin?

Tämmöisessä ottelussa paineet on todella kovat, eikä kukaan halua olla se, joka tekee ratkaisevan virheen. Peli tulee siis olemaan todella tarkkaa ja riskit minimoidaan.

Painetilan kasvaessa kaiken avain on joukkueen pelitapa, joka pitää tulla selkärangasta. Bluesilla tämä asia on kunnossa ja peli harmoniassa. Stars pelaa ajoittain, oikean tunnetilan saavuttaessaan todella hyvin, mutta joukkueen suoritusvarmuus ei ole nuottipaitojen tasolla.

Jordan Binnington on maalillaan ollut huikea, eikä miehen otteista näy millään muotoa kokemattomuus. Ottelusta toiseen Binnigton on ollut joukkueen selkäranka ja torjunut varmasti. Maalivahteihin ottelu tulee tuskin kuitenkaan suoraan ratkeamaan, sillä myös vieraiden maalilla on loistavasti koko kauden pelannut Ben Bishop. Bishop vaihdettiin kuitenkin viime ottelussa pois maalinsuulta, varmasti osittain varotoimenpiteenä, sillä hieman aiemmin mies makasi selällään Bluesin tehdessä maalin. Olkapäähän osunut Colton Paraykon laukaus teki kipeää, mutta eiköhän mies askissa kuitenkin ole ja suurelta vammalta vältyttiin.

Ratkaisun avain voi hyvin olla joku laiskanpulskea tilanne, jossa joku Starsin suurimmista tähdistä ei merkkaa omaa pelaajaa, tai päästää viivasta laukauksen läpi kohti omaa maalia. Tämä on paljon todennäköisempää näin päin, kuin niin että kotijoukkueen pelaaja sortuisi tähän. Tämän asian on myös Viasatin asiantuntijana toimiva Ville Nieminen nostanut toistuvasti esiin sarjan aikana.

Voittaminen on pienien asioiden yhteissumma. Minä luotan joukkueeseen joka tekee nämä asiat toisteisesti oikein.

Pelivalintani:

St.Louis Blues ML

PINNACLE TARJOAA KERTOIMEN 1,77

BETHARD TARJOAA KERTOIMEN 1,77

St.Louis Blues ML + alle 5,5 maalia ottelussa

NORDICBET TARJOAA KERTOIMEN 2,85

Lue myös:
NHL Pudotuspelit 2019 – tässä otteluparit, ohjelma ja aikataulut!

Jaa