Huikea startti! NHL-suomalaisvahdit eivät päästäneet ainoatakaan maalia

schedule 17 syyskuun 2019 - 06:06

NHL:n harjoitusotteluissa tulessa oli kolme suomalaismaalivahtia: startti oli huikea, sillä NHL-suomalaisvahdit eivät päästäneet ainoatakaan maalia.

New York Islanders kohtasi harjoitusottelussa Philadelphia Flyersin. Islandersin uusi maalivahtihankinta, Semyon Varlamov, aloitti ottelun ja hän luisteli vaihtoon, kun taululla oli 1-1-tilanne ja peliä oli pelattuna 30:10.

Varlamovin korvasi suomalaisvahti Christopher Gibson, joka piti maalinsa puhtaana vajaan 30 minuutin ajan ja johdatti joukkueensa 3-1-voittoon. Toisessa erässä Gibson torjui viisi kertaa ja päätöserässä kahdeksan kertaa, joten hän venyi kaiken kaikkiaan kiekon eteen 13 otteeseen.

Juuse Saros aloitti puolestaan Nashville Predatorsin ottelun Florida Panthersia vastaan joukkueensa maalilla. Ottelu päättyi Predatorsin 1-0-voittoon ja Saros pelasi ottelun kaksi ensimmäistä erää, pysäyttäen kaikki 16 kohtaamaansa laukausta.

Hallitsevan Stanley Cup -voittajan, St. Louis Bluesin, aloittavana maalivahtina nähtiin puolestaan Ville Husso. 24-vuotias suomalaisvahti pelasi Dallas Starsia vastaan 2-0-voittoon päättyneessä ottelussa ensimmäisen ja toisen erän, pitäen maalinsa puhtaana ja torjuen 13 laukausta.

Husso sai olla ensimmäisen kaksikymppisen hyvinkin rauhassa, sillä hänen tarvitsi venyä kiekon eteen ainoastaan kaksi kertaa, mutta toisessa erässä hän pysäytti 11 laukausta.