NHL:ään uusi divisioonajako koronan vuoksi? Kanadaan oma divisioona?!

NHL:ään uusi divisioonajako koronan vuoksi? Tältäkö se näyttäisi?!

NHL:ään saattaa tulla uusi divisioonajako koronan vuoksi: ongelmia nykyisellä jaolla aiheuttaa muun muassa matkustus Kanadan ja USA:n välillä.

NHL:ssä eletään poikkeuksellisia aikoja – ihan siinä, missä kaikkialla muuallakin.

Alun perin kauden 2020-21 oli määrä käynnistyä heti joulukuun alussa, mutta tällä hetkellä paljon todennäköisemmältä aloitusajankohdalta näyttää tammikuun alku.

Pelit eivät välttämättä pääse käynnistymään vielä tammikuussakaan, joten myös helmikuun alku on potentiaalinen vaihtoehto.

Normaalisti NHL:n runkosarjassa pelataan 82 ottelua joukkuetta kohden, mutta mikäli kauden käynnistyminen viivästyy pahasti, tällä hetkellä yhtenä vaihtoehtona pohditaan 60 ottelun runkosarjaa; riippumatta siitä, montako ottelua kauden aikana tullaan pelaamaan, todennäköisesti tulevalla kaudella tullaan näkemään paljon niin sanottuja back-to-back-settejä eli samat joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti putkeen ja perättäisinä päivinä.

Yksi kuuma puheenaihe on fanien tilanne. Tällä hetkellä suunnitelmissa on, että alkukaudesta osa katsomoista voitaisiin täyttää ja pikkuhiljaa katsojien määrää päästäisiin kasvattamaan. Esimerkiksi Ottawa Senatorsin suunnalta on todettu, että he ovat suunnitelleet kotihallissaan järjestelyt siten, että helmikuun alusta katsomoihin voitaisiin ottaa 6 000 katsojaa.

Nämä edellä olevat puheet eivät ole missään nimessä tuulesta temmattuja, kuten eivät ole seuraavatkaan – niistä, kun kertoi Vegas Golden Knightsin omistaja Bill Foley.

Uusi divisioonajako

Kuten me kaikki NHL:n ystävät tiedämme, löytyy maailman kovimmasta kiekkoliigasta kaksi konferenssia, läntinen ja itäinen, sekä neljä divisioonaa eli lännessä Keskinen divisioona ja Tyynenmeren divisioona sekä idässä Atlantin divisioona ja Metropolitan-divisioona.

Koronaviruspandemia tekee kuitenkin ennen kaikkea matkustamisesta hyvin ongelmallista ja niinpä NHL:n toimistoväki on alkanut tutkia vaihtoehtoisia malleja NHL-kauden 2020-21 läpivientiin.

Yksi tutkittavista vaihtoehdoista on divisioonajaon muuttaminen tilapäisesti.

Kaikkein suurin ongelma tulee matkustamiseen Kanadan ja Yhdysvaltain välillä, sillä kahden maiden välinen raja on käytännössä ottaen kiinni. Tästä syystä on mahdollista, että ensi kaudella NHL:ssä nähdään oma Kanadan divisioona, jossa siis pelaavat vain ja ainoastaan rajan pohjoispuolella olevat joukkueet. Tämä luonnollisesti pakottaisi NHL:n kokonaisuudessaan uuteen divisioonajakoon, minkä perustana toimisi puhtaasti NHL-seurojen maantieteelliset sijainnit.

Niinpä lähdin hahmottelemaan puhtaasti karttaa katsomalla ja NHL-seurojen maantieteellisiä sijainteja tutkimalla, miltä tämä ensi kauden divisioonajako voisi näyttää.

NHL:n mahdolliset divisioonat kaudella 2020-21:

Kanadan divisioona

Calgary Flames
Edmonton Oilers
Montreal Canadiens
Ottawa Senators
Toronto Maple Leafs
Vancouver Canucks
Winnipeg Jets

Yhdysvaltain divisioona 1

Anaheim Ducks
Arizona Coyotes
Dallas Stars
Colorado Avalanche
Los Angeles Kings
Minnesota Wild
San Jose Sharks
Vegas Golden Knights

Yhdysvaltain divisioona 2

Carolina Hurricanes
Chicago Blackhawks
Columbus Blue Jackets
Detroit Red Wings
Florida Panthers
Nashville Predators
St. Louis Blues
Tampa Bay Lightning

Yhdysvaltain divisioona 3

Boston Bruins
Buffalo Sabres
New Jersey Devils
New York Islanders
New York Rangers
Philadelphia Flyers
Pittsburgh Penguins
Washington Capitals

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa