NHL:n farmin farmisarja, ECHL, jää pelaamatta loppuun kauden 2019-2020 osalta, koronaviruksen vuoksi.

Huono merkki? NHL:n farmin farmisarja ilmoitti kauden olevan ohi!

NHL:n farmin eli AHL:n farmisarja ECHL tiedotti, ettei kautta 2019-2020 tulla pelaamaan loppuun: tämä saattaa olla huono merkki myös NHL:n osalta.

Pohjois-Amerikassa on nyt edetty siihen pisteeseen, että aikuisten osalta ensimmäinen merkittävä ammattilais- tai puoliammattilaissarja on peruttu loppukauden osalta.

NHL:n niin sanottu farmin farmisarja eli ECHL on päättänyt keskeyttää kautensa, eikä sitä tulla pelaamaan myöhempänä ajankohtana loppuun.

ECHL-pomo Ryan Crelin kommentoi ratkaisua sarjan tiedotteessa seuraavasti:

“ECHL:n päätös perua loppukausi 2019-2020 ei ollut mikään kevyt päätös ja tämä on tunteikasta aikaa sekä pelaajille, valmentajille, liigamme seuroille, faneille että henkilökunnalle.

Kauden edettyä näin pitkälle, on siihen lukemattomia tunteja ja se on vaatinut suunnattoman määrän sitoutumista, edetessä normaalisti kauden odotetuinta hetkeä kohti. Joka päivä huoli ECHL-yhteisön osalta kuitenkin kasvaa ja koska viranomaiset ympäri mantereen suorittavat ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä estääkseen koronaviruksen leviämisen, meille on käynyt päivänselväksi, että päätöksemme on viisas.

Pelimme ja tuotteemme perustuvat faneihin sekä heidän suosikkiseurojen- ja pelaajien kannattamiseen; ilman sitä sosiaalista ympäristöä ja peleissä vallitsevaa tunnelmaa, ECHL ei yksinkertaisesti ole sama asia.”

Tämä ratkaisu aiheuttaa luonnollisesti huolta myös NHL:n suhteen, sillä kyseessä on nyt pohjoisamerikkalaisen jääkiekon osalta merkittävä ennakkotapaus, mitä tulee tähän koronaviruspandemiaan.

NHL on tällä hetkellä toistaiseksi määrittelemättömän mittaisella tauolla, puhtaasti varotoimenpiteenä, ja vaikka ilmassa onkin vakaa uskomus siitä, että kausi tullaan pelaamaan tavalla tai toisella loppuun, ECHL:n päätös ei lupaa ainakaan mitään hyvää jääkiekkokauden jatkumisen osalta.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa