NHL:n paluusuunnitelma alkaa hahmottua lopulliseen muotoonsa.

Päätöksiä luvassa aivan pian? NHL:n paluusuunnitelma selvillä?

NHL:n paluusuunnitelma kauden 2019-2020 saattamiseksi loppuun alkaa muotoutua ja lopullisia päätöksiä saattaa olla luvassa aivan pian.

NHL-kausi 2019-2020 tullaan suurella todennäköisyydellä pelaamaan loppuun.

Sekä NHL että NHLPA ovat viime aikoina kokoustaneet todella aktiivisesti yhdessä ja erikseen. Kysymysmerkkejä on toki edelleen ilmassa – niitä tulee luonnollisesti olemaan vielä siinäkin vaiheessa, kun suunnitelma on lyöty jo lukkoon – mutta monilta osin kauden jatko alkaa hahmottua.

Juuri nyt näyttää vahvasti siltä, että pudotuspelit tullaan pelaamaan konferenssittain siten, että molemmista konferensseista selviytyy kauden loppuhuipennokseen 12 joukkuetta – siis yhteensä 24 joukkuetta.

Kummankin konferenssin kohdalla neljä parasta joukkuetta etenisi tämän suunnitelman mukaan suoraan pudotuspelien 2. kierrokselle: Itäisessä konferenssissa nämä joukkueet olisivat Boston Bruins, Tampa Bay Lightning, Washington Capitals ja Philadelphia Flyers, Läntisessä konferenssissa puolestaan St. Louis Blues, Colorado Avalanche, Vegas Golden Knights ja Dallas Stars.

Viime viikkojen aikana ilmassa on ollut paljon puhetta pelien jatkamisesta joko yhdessä tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi neljässä kaupungissa, mutta mitä todennäköisimmin pelejä tullaan jatkamaan kahdessa kaupungissa. Läntisen konferenssin osalta valinnan uskotaan osuvan joko Las Vegasiin tai Edmontoniin – idässä tilanne on puolestaan enemmän auki, koska koronaviruspandemiakeskuksia on enemmän, mutta todennäköisimpinä vaihtoehtoina pidetään Columbusta ja Torontoa.

Sekä Las Vegasissa että Edmontonissa puitteet ovat erinomaiset, sillä Golden Knightsin ja Oilersin kotihallien yhteydessä on hotelli, harjoitusjäitä, useita pukuhuoneita ja niin edelleen. Myös Columbuksessa ja Torontossa olosuhteet ovat erinomaiset näiltä osin.

Vaikka NHL:n suunnitelmat paluun suhteen ovat jo todella pitkällä, samaan aikaan asioiden kanssa ei haluta hätäillä.

NHL on jo useiden lähteiden mukaan päättänyt siirtää kauden 2020-21 alkua, mikä antaa liigan päättäjille enemmän pelivaraa tämän keskeytyksissä olevan kauden saattamiseksi loppuun saakka – joskin samaan aikaan pohjoisamerikkalaismediassa liikkuvien huhujen mukaan päätöksiä saattaa olla luvassa aivan näillä näppäimillä.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa