Nicklas Bäckström neuvotteli itselleen tismalleen haluamansa jatkosopimuksen Washington Capitalsiin - ilman agenttia.

Nicklas Bäckström neuvotteli itse jatkosopimuksensa – sai massiivisen palkankorotuksen!

Nicklas Bäckström neuvotteli itse oman jatkosopimuksensa Washington Capitalsin kanssa ja ruotsalaistähden osalta nuo neuvottelut menivät putkeen.

Jo syksyn aikana kävi selväksi, ettei Nicklas Bäckström aio käyttää agenttia jatkosopimuksensa neuvottelemiseen Washington Capitalsin kanssa.

Tähän oli myös hyvin yksinkertaiset syyt: ruotsalaissentterin välit Capitalsin johtoportaan kanssa ovat äärimmäisen läheiset ja yhteisymmärryksen löytämisestä ei ollut kahta sanaa – ainoastaan yksityiskohtien hierominen otti oman aikansa.

Lopulta neuvottelut sujuivat Bäckströmin näkökulmasta täydellisellä tavalla.

Koko uransa Capitalsia edustanut Bäckström halusi nimittäin viisivuotisen sopimuksen, kun taas Capitals oli vielä joulukuussa valmis ainoastaan kolmivuotiseen jatkopahviin: lopputuloksena oli viisivuotinen ja 46 miljoonan dollarin arvoinen diili.

Samalla Bäckströmin vuosipalkka nousee ensi kaudesta alkaen melkoisesti. Hänen nykyisessä sopimuksessaan, joka on pituudeltaan kymmenen vuoden mittainen ja päättyy siis tulevana kesänä, keskiarvollinen vuosipalkka on 6,7 miljoonaa dollaria ja nyt se nousee 9,2 miljoonaan dollariin.

Bäckströmin vuosipalkka onkin yllättävän korkea, kun ottaa huomioon hänen ikänsä, jonka johdosta Capitals oli alun perin valmis ainoastaan kolmivuotiseen sopimukseen. Bäckströmillä on ikää 32 vuotta, joten sopimuksen päättyessä hän tulee olemaan 37-vuotias.

Capitalsille seuraava askel onkin sitten Alexander Ovechkinin jatkosopimus.

Capitalsin venäläiskapteeni totesi syyskuussa NBC Sportsille, ollessaan Capitals Talkin haastateltavana yhdessä Bäckströmin kanssa seuraavaa:

– Sinä teet kuuden vuoden jatkosopimuksen ja sitten minä allekirjoitan viisivuotisen jatkosopimuksen.

Ovechkinin, jonka nykyinen sopimus kattaa vielä tulevan kauden, suunnitelma heitti siis vuodella pieleen, mutta nyt on äärimmäisen mielenkiintoista nähdä, tuleeko hän todella allekirjoittamaan Capitalsin kanssa pitkän jatkosopimuksen, vaikka hänellä on ikää jo 34 vuotta.

Toki Capitalsin on tehtävä myös ratkaisunsa ykkösvahtinsa Braden Holtbyn suhteen. Kanadalaisvahdin sopimus on katkolla kuluvan kauden jälkeen ja häntä odottaa reipas palkankorotus nykyisestä 6,1 miljoonan dollarin vuosipalkastaan. Mikäli Capitals päättää tehdä Holtbylle jatkosopimuksen, hänen kauppaaminen saattaa olla joka tapauksessa edessä aivan lähitulevaisuudessa – kenties siinä vaiheessa, kun Ovechkinin tuleva jatko astuu voimaan.

Holtbyn mahdollista kauppaamista puoltaa myös venäläislupaus Ilya Samsonovin erinomaiset otteet kuluvalla kaudella, Holtbyn kakkosena.

Capitals käyttää ensi kaudesta alkaen pelkästään Bäckströmin, Ovechkinin, Evgeny Kuznetsovin, John Carlsonin, Dmitry Orlovin, T.J. Oshien ja Tom Wilsonin sopimuksiin noin 50,5 miljoonaa dollaria. Kun tähän lisätään vielä Holtbyn palkankorotus, mikäli Capitals pitää hänet, nousee kahdeksan pelaajan palkkakuitti noin 60 miljoonaan dollariin.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Vain Urheiluvetojen lukijoille: Talleta 25€ – saat 75€ pelirahaa!

Jaa