New Jersey Devilsin Nico Hischierille jättimäinen yli 50 miljoonan dollarin jatkosopimus!

Nico Hischierille jättimäinen yli 50 miljoonan dollarin jatkosopimus!

New Jersey Devils ei halunnut ottaa mitään riskejä ja räväytti: Nico Hischierille jättimäinen yli 50 miljoonan dollarin jatkosopimus!

Nuorten tähtipelaajien osalta pitkät jatkosopimukset eivät ole nykypäivän NHL:ssä enää mikään varsinainen automaatio.

Seurojen on vahdittava tarkalla silmällä rahakirstuaan palkkakaton ja yhä vain kohenevien pelaajapalkkojen myötä – samaan aikaan pelaajat haluavat pitää huolen siitä, etteivät he joudu katumaan palkkaansa muutaman vuoden päästä tekemällä nyt ja tässä pitkän jatkopahvin.

New Jersey Devilsin sveitsiläistähti Nico Hischier ei kuitenkaan sen enempää asialla päätään vaivannut, eikä vaivannut myöskään newarkilaisseura, kun osapuolet allekirjoittivat seitsemän vuoden ja 50,75 miljoonan dollarin jatkosopimuksen.

Hischierin tulokassopimuksesta on menossa viimeinen vuosi ja näin ollen Devils halusi kiinnittää nuoren tähtensä aikaisessa vaiheessa jatkosopimukseen; eikä tuo ole mikään ihme, sillä NHL:ssä yleistyvän trendin mukaisesti kesän neuvottelut nuorten pelaajien kanssa ovat todella haastavia.

Nyt tehdyn ratkaisun myötä Devilsin ei siis tarvitse odotella ensi vuonna Hischieriä aivan uuden NHL-kauden kynnykselle saakka, kuten tänä kesänä kävi muun muassa Mikko Rantasen, Patrik Laineen ja Kyle Connorin kohdalla.

Hischierin sopimus saattaa tässä kohtaa vaikuttaa ehkä vielä hieman ylihintaiselta, mutta sitä se ei tule todellakaan olemaan pitkään ja Devilsin näkökulmasta tämä tulee olemaan taloudellisesti erinomainen diili.

20-vuotias sveitsiläinen, jonka Devils varasi vuoden 2017 NHL Draftin ensimmäisenä pelaajana, tehtaili kahden ensimmäisen NHL-kautensa aikana 151 runkosarjaotteluun tehot 37+62=99, ja vaikka mollivoittoisesti Devilsin osalta käynnistyneen kuluvan kauden aikana hän on kerännyt kuudessa ottelussa ainoastaan kaksi tehopistettä, on hän yhdessä Jack Hughesin kanssa se kaikkein suurin palanen Devilsin tulevaisuuden osalta.

Devils ei ole ainoa seura, joka pyrkii välttämään kesän vaikeat neuvottelut: tulokassopimuksensa viimeistä vuottaan pelaavista tähdistä myös Thomas Chabot, Alex DeBrincat, Samuel Girard sekä Clayton Keller ovat jo solmineet pitkät jatkosopimukset seurojensa kanssa.

Toistaiseksi ensi kesän kovista nimistä, rajoitettujen vapaiden agenttien osalta, ainoastaan Columbus Blue Jacketsin Pierre-Luc Dubois ja New York Islandersin Mathew Barzal ovat vielä toistaiseksi ilman jatkosopimusta: onkin mielenkiintoista seurata, miten Jarmo Kekäläinen ja Lou Lamoriello tahoillaan reagoivat tilanteeseen.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa