NY Rangers teki kaikkensa saadakseen Doanin: Rangers muun muassa lennätti hänet helikopterilla seuran harjoituskeskukseen.

NY Rangers teki kaikkensa saadakseen Shane Doanin – “Lähettivät helikopterin”

NY Rangers teki kaikkensa saadakseen Shane Doanin, joka lopulta edusti koko NHL-uransa ajan yhtä ja samaa organisaatiota.

Kun joku sanoo sinulle ääneen Phoenix Coyotesin tai Arizona Coyotesin, kuka on ensimmäinen pelaaja, joka sinulla tulee mieleen?

Mitä todennäköisimmin vastaus edellä olevaan kysymykseen kuuluu “Shane Doan”, eikä ihme – edustihan Doan koko NHL-uransa ajan yhtä ja samaa seuraa, vaikkakin matkan varrella vaihtuivat niin maa, kaupunki kuin myös joukkueen nimi, itse asiassa useampaan otteeseen.

Mutta mahtui toki Doanin 22 vuotta kestäneelle NHL-uralle myös hetkiä, jolloin hän oli lähellä vaihtaa maisemaa.

Doan kertoo esimerkiksi olleensa niin lähellä siirtoa Calgary Flamesiin ja Vancouver Canucksiin, että hän katseli jo molemmista kaupungeista taloa itselleen ja perheelleen.

New York Rangers oli puolestaan NHL-seuroista se kaikkein sinnikkäin siinä mielessä, että manhattanilaisseura näki kaikkein eniten vaivaa saadakseen Doanin riveihinsä. Meneillään oli työsulku ja Rangersin johtoporras pyrki käyttämään tämän ajan hyväkseen.

– Rangersin kohdalla ajankohtana oli itse asiassa työsulku. Olin silloin New Yorkissa pyrkiessäni auttamaan työsulun päättämisessä. Sitten Rangersista soitettiin kysyäkseen, josko haluaisin tulla katsomaan heidän harjoituskeskustaan ja vastasin siihen “mikä ettei”, Doan kertaa Sportsnetille.

– Sitten he lähettivät helikopterin poimimaan meidät kyytiin. Olin kuin puulla päähän lyöty ja ajattelin, ettei tässä voi olla kyse edes samasta liigasta, jossa pelaan. En ymmärtänyt, miten he pystyivät sellaiseen. He siis lähettivät helikopterin, ottivat meidät kyytiin lentoasemalta, lennättivät meidät harjoituskeskukseen, näyttivät paikkoja ja lennättivät takaisin. Se oli uskomatonta.

– Me siis menimme heidän harjoituskeskukseen, mikä oli uskomaton näky. Sitten asia kantautui julkisuuteen ja kaksi päivää myöhemmin Philadelphia Flyersista soitettiin. Rangers oli ympäristönä kuin jättimäinen yritys ja Flyers kuin perhe. Oli todella outoa nähdä ne eroavaisuudet ja se tunnelma molemmissa organisaatioissa. Se oli houkuttelevaa.

Vaikka Doanille tarjoutuikin useita mahdollisuuksia päästä pelaamaan upeisiin seuroihin, jotka kykenivät tarjoamaan kilpailukykyisen joukkueen Stanley Cupin suhteen, päätti nykyisin 43-vuotias kanadalainen jatkaa kerta toisensa jälkeen Coyotesissa – eikä hän kadu asiaa tippaakaan. Kaikkein tärkein vaikuttava tekijä hänelle oli perheen halu jäädä Arizonaan ja Coyotes-organisaatiossa luodut suhteet henkilökuntaan.

– Kun ihmiset kysyvät minulta, kadunko mitään, vastaukseni on “ei, en kadu mitään”. Loin siellä niin paljon erilaisia ihmis- ja ystävyyssuhteita, mikä on mielestäni kaikkein tärkeintä.

– En ikinä vaihtaisi mitään pois, vaikka puhtaasti jääkiekkoilullisesti oli paljon turhauttavia aikoja. Mutta myös jääkiekon näkökulmasta se oli loistavaa ja minua kohdeltiin paremmin kuin olisin koskaan ansainnut sekä fanien että paikallisten keskuudessa.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa