Philadelphia Flyersin Oskar Lindblomilla todettiin luusyöpä, joka pitää hänet sivussa koko loppukauden ajan.

Philadelphia Flyersin Oskar Lindblomilla todettiin luusyöpä – kausi ohi!

Philadelphia Flyers sai karmaisevia uutisia, kun joukkueen ruotsalaishyökkääjä Oskar Lindblomilla todettiin luusyöpä ja hänen kausi on ohi.

Pohjois-Amerikan suunnalta kantautui eilen todella ikäviä uutisia, kun Philadelphia Flyers tiedotti, että joukkueen ruotsalaishyökkääjä ja paras maalintekijä Oskar Lindblom on loppukauden sivussa.

Syy on kuitenkin sitä luokkaa, että tässä kohtaa jääkiekko on täysin toissijainen asia: Lindblomilla todettiin luusyöpä.

Tarkalleen ottaen kyseessä on Ewingin sarkooma eli luusarkooma, joka on ainakin Suomessa hyvin harvinaislaatuinen syöpä. Suomessa tavattavista syöpätapauksista ainoastaan 0,2 prosenttia on luusarkoomaa; niitä todetaan Suomessa vuosittain vain noin 50. Yleensä luusarkoomaan sairastuvat joko nuoret tai yli 60-vuotiaat.

Yleisesti ottaen urheilijoilla syöpätapaukset havaitaan nopeasti, mutta luusarkooma saattaa esimerkiksi jääkiekkoilijan kohdalla olla vaikeasti havaittavissa: oireina on kasvainalueen kipua ja turvotusta, mikä saattaa johtaa Terveyskirjasto.fi-sivuston mukaan ontumiseen tai nivelen liikerajoitukseen ja kasvaimen alueelle voi kehittyä murtuma hyvin vähäisestä ulkoisesta voimasta. Nämä ovat hyvin tyypillisiä vaivoja etenkin NHL-pelaajilla, jotka pelaavat kauden aikana todella paljon.

Luusarkooman oireisiin kuuluu myös kuumeilu.

Ewingin sarkooman kohdalla hoitomuotona on joko leikkaus, sädehoito ja solunsalpaajahoito, kahden hoitotavan yhdistelmä edellä mainituista kolmesta tai pelkästään sädehoito.

Zulabet vedonlyöntibonus
Klikkaa kuvaa ^^

Siitä, miten aikaisessa vaiheessa Lindblomin sairaus on havaittu, ei ole tarkempaa tietoa ja sitä tuskin tuleekaan tarjolle, sillä Flyers tiedotti asiasta ja sen jälkeen pyysi ruotsalaiselle yksityisyyttä:

“Oskar Lindblomilla on todettu Pennsylvanian yliopistollisen sairaalan johtavien lääkärien toimesta Ewingin syndrooma. Hänen tilaansa arvioidaan ensi viikolla tehtävissä tutkimuksissa ja hoito aloitetaan välittömästi sen jälkeen. Hänen ei uskota palaavan kaukaloon loppukauden aikana. Flyers tekee kaiken mahdollisen tukeakseen Oskaria ja tarjotakseen hänelle parhaan mahdollisen hoidon. Kunnioituksesta Oskaria ja hänen perhettään kohtaan, seuralla ei ole tämän enempää tiedotettavaa tässä vaiheessa ja pyydämme hänelle yksityisyyttä, jotta hän voi keskittyä saamaansa hoitoon ja täyteen kuntoutumiseen.”

Hoitoennuste sairaudessa on kuitenkin hyvä, sillä Terveyskirjaston sivuilla todetaan seuraavaa:

“Valtaosa luusarkoomapotilaista paranee. Ennusteeseen vaikuttavat erityisesti kasvaimen alatyyppi ja pahanlaatuisuusaste. Esimerkiksi potilaista, joilla on ollut korkean pahanlaatuisuusasteen osteosarkooma, paranee yli 70 % ja potilaista, joilla on ollut matalan pahanlaatuisuusasteen (gradus I) kondrosarkooma, paranevat lähes kaikki.”

Lindblom, jolle kuluva kausi on hänen kolmas Pohjois-Amerikassa, teki 30 pelaamassaan ottelussa tehot 11+7=18, pelaten uransa parasta jääkiekko.

Flyers on kaiken kaikkiaan tällä hetkellä melkoisessa loukkaantumiskurimuksessa: Nolan Patrick ei ole kyennyt pelaamaan koko kaudella migreeniongelmien vuoksi, Travis Konecny kärsii aivotärähdyksestä, Michael Raffl on sivussa sormimurtuman vuoksi viikkoja ja Samuel Morinin kausi on ohi polvivamman vuoksi. Lisäksi sekä Joel Farabee että Philippe Myers ovat pienempien vammojen seurauksena sivussa ja heidän pelikuntoaan seurataan päivittäin.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Nappaa itsellesi liVARpoolin paita ja jopa 400€ pelirahaa!

Jaa