Ovechkin ja Bäckström tulevat päättämään NHL-uransa Washington Capitalsissa; siitä ei tunnu olevan pienintäkään epäselvyyttä.

Ei kahta sanaa! Ovechkin ja Bäckström pelaavat koko uransa Washingtonissa

Vaikka sopimustilanteet ovatkin vielä auki, ne ovat vain muodollisuus: Alexander Ovechkin ja Nicklas Bäckström pelaavat koko uransa Washingtonissa.

Kun vuosi vaihtuu muutaman viikon päästä, on kaksikko Alexander Ovechkin & Nicklas Bäckström pelannut Washington Capitalsin paidassa jo kolmella eri vuosikymmenellä.

Kaksikosta Ovechkin saapui maailman kovimpaan kiekkoliigaan kaudeksi 2005-06 ja Bäckström kaksi vuotta myöhemmin, kaudelle 2007-08. Yhteisestä taivalta on siis melkoisesti takana ja tällä hetkellä he pelaavat yhdessä 13 kauttaan.

Sen jälkeen, kun Bäckström saapui NHL:ään, venäläis-ruotsalaiskaksikko on dominoinut NHL:ää. Kaksikko on summannut NHL-uriensa aikana kasaan yhteensä huimat 1 940 tehopistettä ja heidän aikakaudellaan ainoastaan Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby & Evgeni Malkin -duo on tehnyt Capitals kaksikkoa enemmän tehopisteitä (1 955). Lisäksi täytyy muistaa, että sekä Crosby että Malkin ovat olleet NHL:ssä Bäckströmiä pidempään.

Ovechkinin nykyinen sopimus kattaa vielä ensi kauden, mutta Bäckströmin pahvi on sen sijaan katkolla tämän kauden jälkeen. Ruotsalaissentteri, joka on ollut läpi NHL-uransa äärimmäisen aliarvostettu, on kuitenkin jo aloittanut jatkosopimusneuvottelut Capitalsin kanssa ja neuvotteluiden helppoudesta kertoo paljon se, että hän on päättänyt hoitaa ne ilman agenttia.

Zulabet vedonlyöntibonus
Klikkaa kuvaa ^^

Alkaakin olla niin sanotusti sinettiä vaille varmaa, että Ovechkin ja Bäckström tulevat edustamaan koko NHL-uriensa ajan yhtä ja samaa seuraa: Washington Capitalsia.

– Alex on äärimmäisen lojaali ihminen, kuten on myös Nick, ja me haluamme luoda jotain yhdessä. Olen puhunut usein Alexin kanssa hänen tarinastaan ja urakaarestaan – itse asiassa molemmat pelaajat ovat sanoneet haluavansa olla erilaisia (kuin monet muut): he haluavat saattaa sen, minkä he aloittivat, loppuun saakka ja he haluavat olla osa tätä yhteisöä koko heidän uriensa ajan, seuraomistaja Ted Leonsis paljastaa NHL.com:lle.

Leonsis hehkuttaakin vilpittömästi välejään edellä mainittuun kaksikkoon ja vakuuttaa, ettei jatkosopimusten solmimisesta ole tulossa missään nimessä minkäänlaista ongelmaa.

– Kaikkein parasta tällaisessa suhteessa on se, ettei siitä tarvitse ottaa stressiä ja miettiä sitä. Ihan sama siis miten monta kertaa te kysytte saman kysymyksen – heidän jatkosopimuksistaan ei tule ongelmaa. Me tulemme selvittämään asian.

– Odotan Alexin ja Nickin pelaavan täällä koko uriensa ajan; sitten, kun he lopettavat, he tulevat olemaan todella tiiviisti tekemisissä seuramme kanssa alumnitoiminnan ja ties minkä muun kautta.

Jatkosopimukseen pääseminen tulee siis olemaan selvästikin molempien pelaajien kohdalla vain ajan kysymys.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Nappaa itsellesi liVARpoolin paita ja jopa 400€ pelirahaa!

Jaa