Pelastiko paluu HPK:hon, lainasopimuksen turvin, Kristian Vesalaisen NHL-uran?

Paluu HPK:hon pelasti Kristian Vesalaisen NHL-uran?

Pelastiko paluu HPK:hon, NHL-kauden 2020-21 odotellessa vielä alkuaan, Kristian Vesalaisen NHL-uran? Winnipegissä ollaan vihdoin optimistisia.

Kun Winnipeg Jets varasi vuoden 2017 NHL Draftin 24. varausvuorolla Kristian Vesalaisen, monet uskoivat kanadalaisseuran tehneen todellisen ryöstön: Vesalainen on isokokoinen, fyysinen ja taitava laituri, joka omaa kaikki avut nousta Jetsin kokoonpanossa kärkiketjujen laituriksi.

Toistaiseksi Vesalaisen edesottamukset Pohjois-Amerikassa ovat kuitenkin olleet Jetsille pettymys. Hän on toki pelannut vain viisi NHL-ottelua, joissa hän merkkautti NHL-uransa avauspisteen syöttöpisteen muodossa, mutta esitykset eivät ole olleet likimainkaan sillä tasolla, mitä Jets-organisaatiossa odotettiin. AHL:n puolella Vesalainen on pelannut 82 runkosarjaottelua tehoin 16+27=43.

Viime aikoina Vesalaisen pelaamista on päästy seuraamaan kotoisessa Liigassa ja hiljalleen tämä 21-vuotias suomalaislaituri on alkanut näyttää jälleen siltä pelaajalta, jonka Jets reippaat kolme vuotta sitten varasi 1. kierroksella. Toistaiseksi Vesalainen on tehnyt HPK:n paidassa kahdeksaan otteluun tehot 4+4=8, mutta vielä pistemääriä tärkeämpää on ollut hänen tekeminen kaukalossa.

Sportsnetin toimittajana työskentelevä Sean Reynolds paljastaakin, että Jets-organisaatiossa on oltu todella tyytyväisiä siihen, mitä he ovat suojatiltaan Suomessa nähneet.

– Kristian Vesalainen on todellinen villi kortti (ensi kauden Jets-kokoonpanon osalta), koska hän on kaveri, joka kykenee pelaamaan NHL:ssä: hänellä on kokoa, hänellä on taitoa ja hänestä voi tulla todella hyvä pelaaja NHL-tasolla. Mutta me emme ole nähneet sitä sen jälkeen, kun hän tuli Pohjois-Amerikkaan.

– Hän ei ole kyennyt nappaamaan itselleen pelipaikkaa NHL:stä, hän on viettänyt valtaosan ajastaan AHL:ssä ja ollakseni rehellinen, hänen pelinsä on takellellut farmissa. Jets ei ole nähnyt Vesalaiselta sitä, mitä he odottivat ja halusivat häneltä nähdä. Nyt hän pelaa seurassa, jossa hän pelasi, kun Jets scouttasi häntä ja varasi hänet ja hänen pelinsä kulkee loistavasti.

– Kun kysyin Jetsin kykyjenetsijähenkilökunnalta, mitä he ovat mieltä Vesalaisen tekemisestä (Suomessa), he sanoivat alkaneensa nähdä häneltä samoja asioita kuin ennen varausta. He ovat nähneet hänen palanneen tasolleen ja toiveissa on, että ehkä hän on löytänyt jotain sellaista, joka häneltä on puuttunut koko Pohjois-Amerikassa viettämänsä ajan, ja hän pääsisi takaisin oikeille urille.

– Iso “JOS”, ja puhuin tästä Jetsin kykyjenetsijöille, on se, etteivät he osaa sanoa varmaksi, onko näin todella käynyt. Eurooppalaisen jääkiekon ja Pohjois-Amerikassa pelattavan jääkiekon välillä on niin suuri ero, että hän on vain saattanut löytää tasonsa itselleen tutussa ympäristössä, jossa hänen on mukava olla. Mutta, jos hän kykenee siirtämään pelinsä myös Pohjois-Amerikkaan, Jetsillä on käsissään pelaaja, joka voi todella tehdä tuhoa NHL:ssä.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa