Patrick Marleau palaa San Josehen yksivuotisella sopimuksella: vielä syyskuussa GM Doug Wilson sanoi, ettei paluu toteudu, sillä vastuuta halutaan tarjota nuorille pelaajille.

Mitäs ihmettä? Patrick Marleau palaa San Josehen, seura petti lupauksensa nuorille!

Niin se seuran mieli voi muuttua vain muutamissa viikoissa: ilman seuraa kesäkuusta lähtien ollut Patrick Marleau palaa San Josehen.

Viime kauden jälkeen oli päivänselvää, että Toronto Maple Leafsin on pakko hankkiutua eroon Patrick Marleau’n kalliista sopimuksesta, vaikka seura ei sitä olisikaan välttämättä halunnut tehdä.

Lopulta Carolina Hurricanes oli valmis ottamaan Marleau’n sopimuksen kontolleen, pientä hyvitystä vastaan, ja jo ennen siirron konkretisoitumista oli selvää, että raleighilaisseura tulee ostamaan kokeneen kanadalaisen sopimuksen välittömästi ulos, siirron materalisoitua.

Sopimuksen ulososto tapahtui kesäkuun lopulla ja siitä lähtien Marleau on ollut ilman NHL-seuraa.

Hänen paluutaan San Jose Sharksiin, jossa hän pelasi vuodet 1997-2017, pidettiin jääkiekkopiireissä lähes satavarmana asiana, mutta kun aikaa alkoi kulua, kysymysmerkkien määrä kasvoi.

Lopulta Sharksin GM:nä toimiva Doug Wilson ilmoitti, ettei heillä ole halua palkata 40-vuotiasta seuralegendaa.

– Me koemme, että meillä on yksi historiamme vahvimmista nuorten pelaajien joukoista. He ovat jo koputtelemassa oven takana ja me olemme luvanneet heille mahdollisuuden ansaita paikkansa, Wilson totesi syyskuussa The Athleticin haastattelussa.

– Eikä tämän lausunnon tarkoituksena ole todellakaan ottaa mitään pois Patrickilta pelaajana tai miehenä. Hän tulee olemaan aina osa San Jose Sharksia, missä ikinä hän onkaan. Mutta joukkueemme on nyt erilaisessa tilanteessa ja se jatkaa kehittymistään. Me olemme velkaa mahdollisuuden täällä oleville pelaajille, jotka ovat tehneet valtavan määrän töitä.

Wilsonin lausunnosta ehti mennä muutama viikko ja sitten San Josen suunnalta kuului odottamattomia uutisia puolisen tuntia sitten: San Jose Sharks on solminut yksivuotisen ja 700 000 dollarin arvoisen sopimuksen Patrick Marleau’n kanssa.

Sharks on hävinnyt kaikki kauden kolme ensimmäistä otteluaan, maalieron ollessa murhaava 3-12. Suurimmat ongelmat ovat olleet erityisesti hyökkäyspään tehottomuudessa ja maalivahtiosastolla, mutta myös kokonaisvaltaisessa pelaamisessa, ja Marleau tulee nyt auttamaan minikriisin keskellä olevaa entistä seuraansa.

Wilson kuitenkin teki aiemmilla lausunnoillaan itsestään varsin kyseenalaisen hahmon seuran nuorille pelaajille, sillä kolmea ottelua ei välttämättä voi kutsua mahdollisuudeksi ansaita paikkansa. Ennen kaikkea nyt nähty ratkaisu on pahasti ristiriidassa sanojen “me olemme velkaa mahdollisuuden täällä oleville pelaajille” – etenkin, kun jokainen Sharks-pelaaja, myös ne kirkkaimmat tähdet, ovat olleet kaukana tasostaan.

Ennen kaikkea Wilson antoi ymmärtää, että koko organisaation filosofiana on nuorempiin pelaajiin satsaaminen, eikä 40-vuotias konkari, joka kaiken kukkuraksi oli näiden puheiden keskiössä, ihan täytä tätä muottia.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa