Patrik Laine paljastaa edelleen katsovansa mallia muiden NHL-tähtien tekemisestä.

Patrik Laine paljastaa: katsoo edelleen Alexander Ovechkinista mallia!

NHL:ssä jo neljättä kauttaan pelaava Patrik Laine paljastaa katsovansa edelleen Alexander Ovechkinista ja myös Steven Stamkosista mallia.

Winnipeg Jetsille toistaiseksi pelaamissaan 305 NHL-runkosarjaottelussa 138 maalia iskenyttä Patrik Lainetta pidetään yhtenä tämän hetken kovimmista maalintekijöistä taalaliigassa.

Mutta nähtiin sitten Laine ulkopuolisten silmissä miten kovana maalintekijänä tahansa jo nyt, hän itse paljastaa edelleen hakevansa muista mallia, mikä on siis enemmän kuin fiksua.

– Jonkin verran tulee katseltua parhaiden pelaajien suorituksia, niistä tarttuu aina jotain mieleen. Alexander Ovechkinin suorituksia enimmäkseen, mutta myös muiden muassa Steven Stamkosin maalintekoa on tullut katseltua, Laine paljastaa NHL.com:n haastattelussa.

Vaikka Laineen maalimäärät ovat olleet viime kaudet laskussa, hän on samaan aikaan kehittynyt kokonaisvaltaisena pelaajana – erityisesti nyt keskeytyksissä olevan kauden aikana – ja sitä 22-vuotias suomalainen pitää äärimmäisen tärkeänä asiana.

– Pyrin olemaan itselleni aina rehellinen. Tällä kaudella pelaaminen on ollut parempaa, vaikka osumia ei ehkä ole tullutkaan samaan tahtiin. Kylmät jaksot kuuluvat joskus arkeen, mutta kuluvalla kaudella niitä on ollut huomattavasti vähemmän. Näin ollen kehitystä on kai tullut.

– Kokonaisvaltaisessa pelaamisessa olen mielestäni ottanut suuria harppauksia eteenpäin. Aikaisemmista vuosista poiketen olen kerännyt tällä kaudella enemmän syöttöpisteitä kuin tehnyt maaleja. Otteet ovat olleet myös tasaisempia verrattuna edellisiin kausiin.

Laine pelasi ennen koronaviruspandemian aiheuttamaa kauden keskeytystä NHL-uransa tehokkainta ja parasta jääkiekkoa: hän teki 68 ottelussa tehot 28+35=63, huomattavasti aiempaa isompi osa tehopisteistä tuli tasaviisikoin pelattaessa ja tekeminen oli vahvaa molempiin suuntiin. Laineella olikin matkaa henkilökohtaiseen piste-ennätykseensä ainoastaan seitsemän pisteen verran.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa