Patrik Laineen agentit vahvistivat huhut: suomalaistähti haluaa jättää Winnipeg Jetsin!

Patrik Laineen agentit vahvistivat: maisemanvaihto paras ratkaisu!

Patrik Laineen agentit vahvistivat huhut suomalaistähden mahdollisesta siirtymisestä uuteen seuraan: he näkevät sen parhaana ratkaisuna kaikille.

Hyvin pian viime NHL-kauden päätyttyä Winnipeg Jetsin osalta, puheet Patrik Laineen kauppaamisesta käynnistyivät.

Nämä puheet jatkuivat aina viime viikon loppupuolelle saakka, kunnes Winnipeg Jets hankki Vegas Golden Knightsista keskushyökkääjä Paul Stastnyn.

Stastny pelasi aiemmin Winnipegissä loppukauden 2017-18 sekä kyseisen kauden pudotuspelit ja hänen kemiansa toimivat Laineen ja Nikolaj Ehlersin kanssa erinomaisesti. Stastnyn hankinnan uskottiin siis kielivän siitä, että Laineen kohdalla huhut pysyvät vain huhuina, eikä suomalaista tulla kauppaamaan.

Vaan tilanne muuttui viime yönä Suomen aikaa, kun TSN:n arvostettu toimittaja Pierre LeBrun paljasti Laineen agenttien kertoneen, että maisemanvaihto olisi kaikille osapuolille paras mahdollinen ratkaisu. Nyt siis kyse ei ole enää vain huhuista, vaan Laine ollaan aidosti kauppaamassa – mikäli Jets saa haluamansa vastineen.

– Hänen agenttina Mike Liut ja Andy Scott myönsivät, että kun otetaan huomioon, miten paljon Laineen nimi on pyörinyt siirtohuhuissa ja miten keskustelu on viime vuosina vellonut sen ympärillä, ettei Laine saa tasaisesti peliaikaa ykkösketjussa, kaikkein paras ratkaisu sekä pelaajalle että seuralle olisi Laineen kauppaaminen.

– Heidän mukaansa kommunikaatio Winnipeg Jetsin GM:nä toimivan Kevin Cheveldayoffin kanssa on ollut hyvin selkeää tämän asian osalta.

Vaikka Laine haluaa selvästikin vaihtaa maisemaa, ei hän ole agenttiensa mukaan varsinaisesti pyytänyt siirtoa toiseen seuraan.

Useat seurat, etunenässä Philadelphia Flyers, Anaheim Ducks ja Carolina Hurricanes, ovat ilmaisseet kiinnostuksensa Lainetta kohtaan; on päivänselvää, että suomalaisen agenttien kommenttien myötä nämä keskustelut tulevat vain kiihtymään.

Laineen kauppaaminen juuri nyt olisi kaikkein järkevintä myös Jetsin osalta, sillä 22-vuotiaan laiturin sopimus on katkolla tulevan kauden jälkeen, eikä hänellä selvästikään ole haluja jatkaa kanadalaisseurassa. Tässä kohtaa Laineen arvo olisi siis paljon korkeampi kuin se olisi ensi kauden jälkeen sopimuksettomassa tilassa, vaikka hän olisikin vain rajoitettu vapaa agentti.

Laine, joka varattiin NHL:ään Jetsin toimesta vuoden 2016 varaustilaisuuden toisena pelaajana, on tehnyt toistaiseksi NHL-urallaan pelaamissa 305 runkosarjaottelussa tehot 138+109=247. Pudotuspeliotteluita Laineella on vyöllään 24 kappaletta ja niissä hän on nakuttanut pisteet 8+8=16.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa