Pekka Rinne muisteli tekemäänsä maalia ja paljasti maalinteossa käytetyn mailan olevan hänellä hyvässä tallessa autotallissaan, jossa hän säännöllisin väliajoin ihailee sitä.

Pekka Rinne muisteli tekemäänsä maalia – ihailee mailaa autotallissaan!

Pekka Rinne muisteli Chicago Blackhawksia vastaan tekemäänsä maalia, jolla hän merkkautti nimensä NHL:n historiankirjoissa varsin harvalukuiseen joukkoon.

Nashville Predatorsin Pekka Rinteestä tuli tällä kaudella vasta NHL:n historian 12:s maalinteossa onnistunut maalivahti ja itse asiassa heistä ainoastaan seitsemän on tehnyt nimenomaan hakemalla hakien maalinsa – toisin sanoen laukomalla kiekon reppuun.

Rinne ei tule koskaan unohtamaan tuota peliä ja tuota ikimuistoista hetkeä, kun hän painoi kiekon vieraskaukalossa Chicago Blackhawksin verkkoon.

– Muistan sen pelin, totta kai, todella hyvin. On olemassa paljon pelejä, jotka ikään kuin vain menevät ohi, Rinne kertaa Nashville Predatorsin verkkosivuilla julkaistussa haastattelussa.

– Muistan miten Patrick Kane, joka on yksi suosikkipelaajistani liigassa seurata ja vaikea vastustaja, toimitti kiekon päätyyn, päätin lähteä pysäyttämään kiekon maalin taakse ja tiesin heti, että nyt aion yrittää maalintekoa, jos kiekko asettuu mukavasti jäähän. Niin päädyin yrittämään maalintekoa ja sen jälkeen kaikki ikään kuin sumeni.

– Olin todella innoissani ja en oikein tiennyt, mitä tehdä. Seisoin vain maalin takana ja nostin käteni ilmaan. He halusivat minun lähtevän vaihtopenkin eteen ylävitoset kaikkien kanssa, mutta siinä kohtaa peli oli jo 5-2 ja en halunnut tehdä sitä… Chicagon pelaajat olivat jo muutenkin allapäin, enkä halunnut lisätä heidän tuskaansa.

Rinteellä on tuo maila, jolla hän maalinteossa onnistui, hänen autotallissaan sijaitsevassa kuntosalissa ja hän ihailee sitä melkoisen usein.

– Se oli epätodellista. Se on hauskaa, että olen viettänyt nyt paljon aikaa autotallissa, kun minulla on siellä kuntosali, minulla on siellä se maila, johon pelin jälkeen kirjoitin siihen “ensimmäinen NHL-maalini”, ja katselen sitä mailaa sekä ihailen siinä olevaa käyrää.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa