Pittsburgh pohtii Kris Letangin myyntiä.

Miksi ihmeessä Pittsburgh pohtii Kris Letangin myyntiä?

Miksi Pittsburgh pohtii Kris Letangin myyntiä? Seuran sisältä ei löydy korvaajaa joukkueen ykköspuolustajalle, eikä sellaista tulisi myöskään vaihdossa.

Miltä kuulostaa puolustaja, joka teki päättyneellä kaudella 65 runkosarjaotteluun tehot 16+40=56 ja jonka vuosipalkka on 7,25 miljoonaa dollaria, nykypäivän markkinoilla?

Liian hyvältä ollakseen totta?

Entäpä sitten GM, joka yrittää myydä tällaisen puolustajan trimmatakseen palkkakaton osalta menoja?

Pittsburgh Penguins yrittää uudistautua tulevalle kaudelle ja sen tavoitteena oli myydä esimerkiksi Phil Kessel, joka on osoittautunut melkoiseksi ongelmatapaukseksi.

Yhdysvaltalaislaituri esti kuitenkin siirtonsa Minnesota Wildiin, pelaajasiirron estävään pykälään vedoten, ja nyt sen seurauksena GM Jim Rutherford on päättänyt vastaanottaa tarjouksia ykköspuolustajastaan, Kris Letangista.

The Athleticin toimittaja Rob Rossi kertoo useisiin NHL:n sisällä oleviin lähteisiin perustuen Rutherfordin ilmoittaneen olevansa valmis kuuntelemaan tarjouksia Letangista ja itse asiassa käyneen jo keskusteluja mahdollisesta vaihtokaupasta.

HUIPPUTARJOUS LEGOLAS.BET KASINOLLE!

Saat 150% bonuksen jopa 300€ asti + 150 ilmaiskierrosta BerryBurstiin!

Samaisten lähteiden mukaan Rutherford haluaa vaihdossa “kärkiketjujen pelaajan, jolla on järkevä sopimus”.

Lähteet eivät suostuneet paljastamaan kahden seuran nimeä, jotka ovat ilmoittaneet vakavissaan olevansa kiinnostuneita, mutta se on tiedossa, että molemmat seurat ovat Itäisestä konferenssista ja kuuluvat 18 joukkueen listalle, joihin Letang on sopimuksessaan olevan pykälän mukaisesti suostunut siirtymään.

Rutherford ei suostunut kommentoimaan huhuja, mutta antoi samalla ymmärtää rivien välistä, että Letangin kauppaaminen todella on mahdollista.

– En aio keskustella asiasta. Siitä ei ole hyötyä kenellekään, jos kerron keskustelevani tietyistä pelaajista. En siis aio sanoa mitään kenestäkään pelaajasta, joista käymme keskusteluja, koska se ei ole reilua heitä kohtaan.

Mikäli Penguins päättää kaupata Letangin, menettää seura ykkösnyrkkinsä ja ylivoimaosaston ankkurin, jonka korvaaminen sisäisesti on täysin mahdotonta; ilman Letangia Penguinsin alakerta muodostuisi Justin Schultzin, Brian Dumoulinin, Erik Gudbransonin ja Jack Johnsonin kaltaisten nimien ympärille – nyt, kun myös Olli Määttä on kaupattu.

Kaiken kaikkiaan Letangin mahdollisesta kauppaamisesta tekee kaikkein käsittämättömimmän se tosiseikka, ettei Penguins tule ikinä saamaan Letangin arvoista vastinetta, sillä kanadalaispuolustajalla on ikää jo 32 vuotta.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa