Potkut saanut Bruce Boudreau ei voinut uskoa Minnesota Wildin GM:n Bill Guerinin mukanaan tuomaa viestiä.

Potkut saanut Bruce Boudreau GM:lle – “Oletko v*ttu tosissasi?”

Potkut Minnesota Wildin peräsimestä saanut Bruce Boudreau pamautti suorat sanat seuran GM:lle, Bill Guerinille, kun tämä ilmoitti irtisanomisesta.

Kun Minnesota Wild irtisanoi viime viikolla päävalmentaja Bruce Boudreau, oli koko jääkiekkomaailma hieman ymmällään.

Wild oli tuossa vaiheessa vain kolmen pisteen päässä Läntisen konferenssin viimeisestä pudotuspelipaikasta, joukkueen voittosarake edellisistä 11 ottelusta oli 7-3-1, edellisistä viidestä ottelusta voittoja oli irronnut neljä ja joukkue oli menossa oikeaan suuntaan.

Boudreaun sopimus olisi päättynyt tulevana kesänä ja sitä kautta olisikin voinut olettaa, että potkut olisivat tulleet alkukaudesta, kun joukkueella meni heikommin, mutta tässä vaiheessa kautta ja näissä asetelmissa – sitä ei osannut odottaa kukaan ja kaikkein vähiten Boudreau itse.

Kun Wildin GM:nä toimiva pelaajalegenda Bill Guerin saapui Boudreaun toimistoon ja ilmoitti irtisanomisesta, oli 65-vuotias valmentaja tyrmistynyt.

– Se oli huvittavaa, koska tiesin siinä vaiheessa, kun Bill tuli toimistoon ja sulki oven, että mistä oli kyse. Sen vain tietää. Hän sanoi “aion tehdä muutoksen” ja sanoin välittömästi “aiotko erottaa minut?”, Boudreau kertaa irtisanomistaan TSN:lle.

– Hän sanoi “kyllä” ja sanoin hänelle “oletko v*ttu tosissasi?”.

Boudreau kertoi odottaneensa potkujen tulevan mahdollisesti aiempana ajankohtana, juuri hänen sopimustilanteensa vuoksi, mutta ei enää tässä vaiheessa kautta.

– En tiennyt, tulenko saamaan potkut alkukaudesta, joulunaikaan, kauden puolivälissä tai kauden päätteeksi. Mutta koin meidän pelanneen todella hyvin ja kun meneillään on helmikuun toinen viikko, koin olevani turvassa sopimukseni loppuun saakka.

Vaikka Boudreaulla on ikää jo 65 vuotta, ei hän ole todellakaan valmis siirtymään vielä eläkkeelle – päinvastoin, hän haluaa löytää välittömästi uuden haasteen.

– Jos olisin voinut valmentaa jo eilen jossain, olisin ehdottomasti tarttunut siihen kiinni. Potkut saadessani tulen vihaiseksi ja sen sijaan, että surkuttelisin kohtaloani, haluan päästä välittömästi uusien töiden pariin. Aiemmin olen ollut onnekas, sillä olen löytänyt heti uuden pestin.

– Kun tulin tänne neljä vuotta sitten, toivoin tämän olevan viimeinen työpaikkani. Toivoin olevani täällä kymmenen vuotta. Asiat eivät menneet suunnitellusti, mutta tiedän edelleen kykeneväni valmentamaan.

– En koe oloani vanhaksi, vaan nuoreksi. Tilanne ei ole kohdallani se, että olisin vanha ja vailla energiaa. Olen aina ensimmäinen työpaikalla, menen töihin vapaapäivinä ja toimin aina näin. Ajattelen jääkiekkoa koko ajan ja koen oloni todella nuoreksi. Ja jokaisella kerralla, kun vaihdan työpaikkaa, koen oloni nuoremmaksi ja sitä kautta teen entistä kovemmin töitä.

Wild koki ensimmäisessä ottelussaan tilapäiseksi päävalmentajaksi nimetyn Dean Evasonin alaisuudessa 0-2-kotitappion San Jose Sharksille, mikä sai eittämättä Guerinin päätöksen näyttämään entistä kyseenalaisemmalta.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Kaikki Urheiluvedot.com:n ilmaiset vetovihjeet täältä!

Jaa