Mielenterveysongelmista kärsivältä NHL-vahti Robin Lehneriltä raju paljastus lääkkeiden hinnoista Yhdysvalloissa: otti voimakkaasti kantaa tilanteeseen.

Robin Lehneriltä raju paljastus – lääkkeet maksavat 4 000 dollaria kuussa!

Useista eri mielenterveyteen liittyvistä ongelmista kärsivältä NHL-maalivahti Robin Lehneriltä raju paljastus lääkkeiden hinnoista Yhdysvalloissa.

Yhdysvalloissa vallitsevaa mielenterveysongelmaa voisi kutsua jopa epidemiaksi ja iso syy siihen löytyy lääkkeiden hinnoista; kaikessa yksinkertaisuudessaan tavallisilla ihmisillä ei ole varaa ostaa lääkkeitä sairauden iskiessä.

Jalkapallon huippusarjat pyörähtävät käyntiin:
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

Kesän aikana New York Islandersista Chicago Blackhawksiin kaupattu viime kauden Vezina-ehdokas Robin Lehner valotti twiiteissään, millaisista hinnoista lääkkeiden kohdalla oikein puhutaan.

Ruotsalaisvahdilla on todettu ADHD, traumaperäinen stressihäiriö sekä kaksisuuntainen mielialahäiriö ja hän joutuu syömään viittä eri lääkettä.

– Tämä vaivaa minua todella paljon. Olen yksi onnekkaista, koska minulla on vakuutus, mutta näin viiden käytössäni olevan hinnan ja se on 4 000 dollaria kuussa. Täyttä hulluutta. Jos maat haluavat terveen väestön ja vähemmän ongelmia, muutoksen on käynnistyttävä tästä.

– On selvää, että tässä maassa (Yhdysvallat) on ongelma addiktioiden ja väkivallan kanssa, minkä lisäksi meneillään on jopa itsemurha-kriisi. Ainoa tapa, jolla voimme korjata nämä ongelmat, on keksiä systeemi, jolla terveydenhoito sekä lääkkeiden hinnat saadaan kontrolliin, ja samalla tukea mielenterveyteen liittyvää opetusta.

– Teidän (Yhdysvallat) väestö kärsii ja teillä on kädessänne avaimet, joilla parantaa tilannetta. Donald Trump, mitä jos istuisimme alas ja keskustelisimme asiasta. Anna minun jakaa kokemukseni sinulle ja tehdään yhdessä muutos. Kiitos.

Julkaisimme eilen uutisen Lehnerin upeasta uudesta maskista, jossa lukee teksti “Same Here”, joka toimii yhteisenä symbolina elämänsä aikana vaikeuksia kohdanneille ihmisille (lue uutinen ja katso kuva täältä).

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa