Saako JYPissä tällä kaudella pelannut Julius Honka haluamansa NHL-paluun: deadline vain tuntien päässä.

Vain muutama tunti aikaa – saako Julius Honka haluamansa NHL-paluun?

Saako Julius Honka haluamansa NHL-paluun? Suomalaispuolustajan on päästävä sopimukseen seuraavien viiden tunnin aikana.

Julius Hongan tulokassopimus Dallas Starsin kanssa päättyi viime kauteen. Suomalaispuolustajan vastuu teksasilaisseurassa putosi merkittävästi ja hän istui valtaosan NHL-kaudesta 2018-19 katsomossa: Hongalle kirjattiin ainoastaan 29 runkosarjaottelua, joissa hän teki tehot 0+4, eikä esimerkiksi ainoatakaan AHL-ottelua.

Syksyllä Honka jätti Starsille siirtopyynnön, sillä hän haluaa uusia tuulia uralleen.

Kiinnostuneita ottajia ei ollut kuitenkaan jonoksi saakka, ja kun sopimusta hänen pelaajaoikeudet edelleen omistavan teksasilaisseuran kanssa ei ollut, päätti Honka lähteä pitämään pelituntumaa yllä Liigaan.

Honka on nyt pelannut JYPin paidassa 15 ottelua, joissa hän on tehnyt 3+3, mutta katseet ovat edelleen paluussa NHL:ään – vielä kuluvan kauden aikana.

[vihjeet]

– Hän haluaa edelleen palata Pohjois-Amerikkaan ja tällä hetkellä yleinen uskomus on se, että Dallas Stars voisi saada vielä kaupattua hänet, Sportsnetin Chris Johnston kertoi lauantaisessa Hockey Night in Canada -lähetyksessä.

Kello alkaa kuitenkin tikittää todella uhkaavasti.

Mikäli Honka ei löydä itselleen uutta seuraa ja pääse seuran kanssa sopimukseen puoleenyöhön mennessä (Suomen aikaa), ei 23-vuotiaalla puolustajalla ole enää mahdollisuutta pelata kauden 2019-2020 aikana NHL:ssä.

– Tähän mennessä Stars ei ole saanut haluamaansa tarjousta puolustajastaan, mutta deadlinen lähestyessä ilmassa on edelleen toivoa potentiaalisesta treidistä.

Hongalla on ollut toistaiseksi vaikeuksia lunastaa hänen kohdistettuja odotuksia maailman kovimmassa kiekkoliigassa. Vuoden 2014 NHL Draftissa 14. pelaajana varattu Honka on pelannut NHL:ssä 87 runkosarjaottelua tehoin 2+11=13. AHL:stä hänellä on puolestaan vyöllään 201 runkosarjaottelua pistein 26+82=108.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord