Winnipegin Sami Niku ja Kristian Vesalainen kolarissa – “Olimme molemmat shokissa”

Winnipeg Jetsin Sami Niku ja Kristian Vesalainen kolarissa: kanadalaisseuran suomalaiskaksikko on ollut siitä johtuen sivussa tositoimista.

Sami Niku ja Kristian Vesalainen tavoittelevat NHL-paikkaa tulevaksi kaudeksi Winnipeg Jetsin miehistöstä. Kaksikon osalta kauteen valmistava harjoitusleiri käynnistyi kuitenkin todella dramaattisesti, sillä he joutuivat autokolariin, ollessaan matkalla jäähallille.

Kolari tapahtui perjantaina, eikä kaksikkoa nähty joukkueensa vahvuudessa maanantain ja tiistain välisenä yönä, kun Jets hävisi kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa Edmonton Oilersille 0-2.

– Pari sekuntia ennen kolaria tajusin, että nyt osumme. Sen jälkeen olimme molemmat shokissa. Emme tienneet, mitä tehdä ja se oli todella rankkaa, autoa ajanut Niku kuvailee tapahtunutta Winnipeg Sunille.

Niku kertoo ajaneensa noin 60 kilometrin tuntivauhtia, kun he osuivat risteyksestä vasemmalle kääntyneen auton kylkeen.

– Kaikki turvatyynyt pamahtivat ja siksi me molemmat satutimme niskamme.

Suomalaiskaksikko joutui jättämään välit kahdet harjoitukset varotoimenpiteenä, kunnes he molemmat palasivat joukkueensa harjoituksiin maanantaina.

– Olihan se aika shokeeraava kokemus. Itse en ole ollut koskaan aiemmin autokolarissa, joten se oli todella kova shokki minulle. Katsoin eteenpäin, näin sen auton ja tajusin, että tästä tulee rumaa. En kuitenkaan ehtinyt ajatella asiaa kovinkaan paljoa etukäteen, sillä kaikki tapahtui niin nopeasti, Vesalainen puolestaan kertoo.

Niku paljasti, ettei kolarissa toisena osapuolena olleen auton naiskuljettaja loukkaantunut tilanteessa. Siihen suomalaispuolustaja ei osannut vastata, tajusiko nainen, että kyseessä oli kaksi Jets-pelaajaa.

– Hän ei puhunut meille ja poliisit olivat hyvin nopeasti paikalla.

Jetsin päävalmentajana toimiva Paul Maurice oli huojentunut, kun kaksikko selvisi kolarista vain käytännössä ottaen säikähdyksellä.

– Luojan kiitos he ovat terveinä. Tämä on rankkaa heille, koska he ovat tehneet hurjan määrän töitä koko kesän ajan ja olivat valmiita kaukaloon. Mutta hei, tervetuloa NHL:ään. Uran aikana tulee aina vastaan jonkinlaista turbulenssia.

Katseet kolarista on käännetty jo kaukalon puolelle ja tilanne Winnipegissä on otollinen erityisesti toissa kaudella AHL:n parhaaksi puolustajaksi valitulle Nikulle. Kanadalaisseuran jättivät kesän aikana puolustajista Ben Chiarot, Tyler Myers ja Jacob Trouba, joten pelipaikkoja on avoinna.

– Uskon olevani valmis. Minulla on takana hyvä kesä, joten minulla on hyvät mahdollisuudet ottaa paikka Top 6 -puolustajien joukossa.

Myös Vesalaiselle on tarjolla tonttia, sillä laitureista Brandon Tanev vaihtoi maisemaa kesän vapaiden pelaajamarkkinoiden kautta ja sekä Patrik Laine että Kyle Connor ovat yhä ilman jatkosopimuksia.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa