Sami Nikulle kaksivuotinen jatkosopimus Winnipegiin.

Sami Nikulle kaksivuotinen jatkosopimus Winnipegiin!

Sami Nikulle kaksivuotinen jatkosopimus Winnipegiin: ainoa harmillinen seikka sopimuksessa on se, että kyseessä on kaksisuuntainen jatkopahvi.

Mikäli suomalaispuolustaja Sami Niku ei eläisi niin vahvasti tunteella, saattaisi hän hyvinkin olla Winnipeg Jetsin vakiopuolustaja ja sen myötä hänen takataskussaan olisi mitä todennäköisimmin kaksisuuntaisen jatkosopimuksen sijaan yksisuuntainen sopimus.

Hän myönsi alkuvuodesta haastattelussa olevansa tietyllä tapaa ongelmapelaaja.

– Joskus olen turhautunut ja näytän sen liian voimakkaasti. Minä vain olen sellainen, mutta teen töitä sen eteen, Niku kertoi toimittajille Montrealissa antamassaan haastattelussa.

Ylen haastattelussa hän puhui asiasta vielä enemmän ja näki tunteellisuutensa nimenomaan vaikuttaneen rooliinsa Jets-organisaatiossa. Lisäksi hän puhui myös yhteenotostaan Jetsin apuvalmentajana toimivan Charlie Huddyn kanssa.

– Kyllä se voi olla yksi syy siihen, miksi minua on pidetty alhaalla. Ehkä he yrittävät tällä tavoin kasvattaa minua aikuiseksi, vaikka itse kyllä koen jo olevani aikuinen. Varmasti temperamentti ylipäätään on sellainen asia, mikä on saattanut välillä hiekoittaa tietä urallani. Hommat ovat vaikeutuneet, kun on palanut kiinni ja on tullut hölmöiltyä.

– Kyse oli vain väärinymmärryksestä. Ei siinä ollut mitään sen kummempaa. Pyysin anteeksi, eikä asiaa enää käydä läpi

Kyseessä ei ollut myöskään ensimmäinen kerta, kun hän ajautui sanaharkkaan Huddyn kanssa. Asian paljasti tuolloin Jets-päävalmentaja Paul Maurice.

– Kyse oli hyvin tavanomaisesta asiasta. Hän luuli harjoitusten olevan ohi ennen kuin ne olivat ohi. Eikä kyseessä ollut ensimmäinen kerta, mikä on omalla tavallaan hauskaa.

Nyt Nikulla on kuitenkin kaksivuotinen jatkopahvi, joka on yhteisarvoltaan 1,45 miljoonaa dollaria, ja vaikka se on kaksisuuntainen, on hiljattain 24-vuotiaalla suomalaisella kaikki mahdollisuudet murtautua Jetsin pelaavaan kokoonpanoon – joukkueen alakerrassa, kun on edelleen tonttia tarjolla ja Winnipegin suunnalla uskotaan Nikun osaamiseen.

Viime kaudella Niku pääsi pelaamaan NHL:n puolella 17 ottelua ja hän teki niissä tehot 0+5. Kaiken kaikkiaan hän on pelannut maailman kovimmassa kiekkosarjassa kolmen vuoden aikana 48 runkosarjaottelua tehopistein 2+9=11. AHL:n puolella hän on tehnyt 114 runkosarjaottelussa pisteet 22+58=80.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa