Sebastian Aho paljasti, miksi allekirjoitti offer sheetin Montreal Canadiensin kanssa.

Sebastian Aho paljasti, miksi allekirjoitti offer sheetin – halusi aloittaa kauden ajallaan!

Sebastian Aho paljasti, miksi hän päätti allekirjoittaa offer sheetin: kyse oli ennen kaikkea siitä, että hän halusi aloittaa NHL-kauden ajallaan.

Jääkiekkomaailma oli ihmeissään, kun uutinen tuli julki: rajoitettuna vapaana agenttina ollut Sebastian Aho oli allekirjoittanut Montreal Canadiensin tekemän offer sheetin.

Tuo tapahtui keskellä vapaiden pelaajamarkkinoiden ensimmäistä päivää ja varasti luonnollisesti päähuomion muilta tapahtumilta; onhan offer sheetin tekeminen, saati sitten allekirjoittaminen, erittäin harvinaista.

Mutta miksi Aho sitten allekirjoitti Canadiensin tarjouksen?

– Siinä ei ollut paljoa aikaa miettiä sitä. Päivä. Tasan yksi päivä. Se siis tapahtui todella nopeasti, Aho avaa päätöksensä taustoja Sportsnetin mukaan.

– Minulle oli tärkeää aloittaa kausi ajallaan ja offer sheetin allekirjoittaminen auttoi minua siinä. Siinä hetkessä sen allekirjoittaminen tuntui oikealta ratkaisulta, mutta helppoa se ei ollut missään nimessä.

Vaikka Ahon jatkosopimusneuvottelut Carolina Hurricanesin kanssa sujuivat madellen, ei hän osannut odottaa offer sheetiä.

– Eihän se ole sinun käsissäsi, jos joku päättää tehdä offer sheetin. Ei minulla ollut tietokaan heidän kiinnostuksestaan. Ja tietenkin olen kiitollinen Montrealille heidän tarjouksestaan – he osoittivat haluavansa minut, mutta samalla olen todella innoissani pelaamisesta Carolinassa.

Jalkapallon huippusarjat täydessä vauhdissa:
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

Jo alusta alkaen oli hyvin selvää, että Hurricanes tulee vastaamaan tarjoukseen ja Ahon jatko raleighilaisseurassa sinetöityy.

– Kun he ilmoittivat minulle vastaavansa siihen, se oli mahtava tunne. Vaikka olinkin allekirjoittanut jo sopimuksen, omassa mielessäni tuo oli se hetki, kun sopimus oli valmis. Seuraavien viiden vuoden aikana minun ei tarvitse miettiä tätä. Saan keskittyä jääkiekon pelaamiseen, mikä on kaikkein tärkeintä, ja nimenomaan Carolinassa, jossa meillä on takana hyvä vuosi ja siellä on sekä loistavat joukkuekaverit että valmentajat.

– Uskoakseni molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä. GM Don Waddell sanoi minulle sopimuksen valmistuttua, että hänen kesästään tuli parempi, koska hän ei tarvinnut miettiä sitä enää, joten tämä toimi kaikille.

Mikäli Aho ei olisi allekirjoittanut viiden vuoden ja 42,27 miljoonan dollarin arvoista offer sheetiä, olisi hän lähes satavarmasti samassa tilanteessa kuin Mikko Rantanen, Patrik Laine, Mitch Marner, Brayden Point ja kumppanit – ilman sopimusta ja vailla minkäänlaista tietoa tulevaisuudesta.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa