Sebastian Aho Top 15-sentteri NHL? Näin näkee NHL Networkin asiantuntijat.

NHL Network: Sebastian Aho Top 15 -sentteri NHL:ssä – takana huippunimiä!

Sebastian Aho Top 15-sentteri NHL:ssä! Näin näkee NHL Network, joka kasasi listan maailman kovimman kiekkoliigan 20. parhaasta keskushyökkääjästä.

Mitä yhteistä on Elias Petterssonilla, Sean Monahanilla, Nicklas Bäckströmillä, Logan Couturella, Evgeny Kuznetsovilla ja Jack Eichelilla?

Heistä jokainen mahtui NHL Networkin Top 20 -sentterien joukkoon, mutta yksikään ei yltänyt Carolina Hurricanesin kanssa tänä kesänä viisivuotisen jatkosopimuksen dramaattisten vaiheiden jälkeen tehneen Sebastian Ahon edelle.

Aho, jolle viime kausi oli ensimmäinen keskushyökkääjän paikalla NHL-tasolla, otti viime kaudella uuden työtehtävänsä hyvin nopeasti haltuun ja oli ehdottomasti Hurricanesin ykkösnimi.

Ahon erinomaiset otteet näkyivät myös NHL-kauden jälkeisessä palkintogaalassa, sillä sijoittui Hart Trophy -äänestyksessä (NHL:n MVP) sijalle kymmenen sekä Frank J. Selke Trophy -äänestyksessä (NHL:n paras puolustava hyökkääjä) 12:nneksi.

Jalkapallon huippusarjat pyörähtävät käyntiin – voita suosikkijoukkueesi pelipaita!

NHL-kauden 2019-2020 alkuun on vielä hieman vajaat kaksi kuukautta ja NHL Network päätti niputtaa listan maailman kovimman kiekkoliigan Top 20 -senttereistä. 14. sijalle ylsi Aho, jonka kohdalla perustelut kuuluivat seuraavalla tavalla:

– Sille on olemassa syynsä, että Montreal Canadiens teki hänelle offer sheetin: Sebastian Aho on nuori tähti ja ykkössentteri, joka nousi Top 20 -listalle syystä.

– Hänellä ei välttämättä ole mitään yhtä selkeää vahvuusaluetta, mutta hän on hyvä kaikessa: hänen pelisilmänsä, ovela sekä aliarvostettu laukaus ja myös hänen rannarinsa on hyvä – hän on yksinkertaisesti erittäin vaikuttava pelaaja. Ja hänen luistelunsa – häntä ei pidetä niin nopeana, kunnes häntä joutuu jahtaamaan kiinni.

– Hän on kehittynyt tasaisesti pelaajana ja hän parantaa vuosi vuoden jälkeen. En usko, että hänen viime kaudella tekemät 83 tehopistettä ovat vielä se yläraja, vaan hän tulee parantamaan, kun myös joukkue parantaa ja hyökkäyspeli Carolinassa toimii paremmin. Aho on juuri nyt se pelaaja, jota kaikki vartioivat, ja silti hän pystyy pelaamaan tuolla tasolla. Hän on fantastinen pelaaja, joka saa myös ketjukaverinsa vauhtiin ja hän tekee joukkuekavereistaan parempia.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa