Vielä vajaa vuorokausi sitten Shea Weberin koko pelaajauran pelättiin olevan ohitse loukkaantumisen vuoksi.

Shea Weberin koko ura oli uhan alla – Montrealista kantautui huojentavia uutisia!

Montreal Canadiensin Shea Weberin koko ura oli uhan alla, kun lähes vuoden ajan hänet kaukalossa pitäneen vamman pelättiin uusiutuneen.

Kun Shea Weber siirtyi kesällä 2016 paljon puhuttaneessa vaihtokaupassa Montreal Canadiensiin, nykyisin New Jersey Devilsiä edustavan PK Subbanin suunnatessa Nashville Predatorsiin, pääsi hän pelaamaan lähestulkoon ehjän debyyttikauden uudessa seurassaan.

Weber kuitenkin loukkaantui vain neljä ottelua ennen runkosarjan päätöstä, mutta kykeni palaamaan takaisin tositoimiin NHL-kauden 2017-18 käynnistyttyä lokakuussa. Tuolla kyseisellä kaudella hän ehti pelata 26 ottelua, kunnes hän koki jalkavamman ja kausi oli paketissa.

Kokenut kanadalaispuolustaja joutui lopulta olla paria viikkoa vajaan vuoden sivussa tositoimista, kuntouttaessaan jalkaansa leikkauksen jälkeen. Hypättyään takaisin kaukaloon marraskuussa 2018, on hän kyennyt siitä lähtien pelaamaan terveenä.

Kuluva kausi olikin hänelle pitkästä aikaa ensimmäinen kausi, jolloin hän sai treenata kesän ajan ehjänä ja ottamaan sitä kautta kaiken irti myös Canadiensin syksyn harjoitusleiristä. Ja, kun kausi käynnistyi, osoitti hän olevansa edelleen yksi NHL:n eliittipuolustajista: tällä kaudella pelaamissaan 55 runkosarjaottelussa hän teki tehot 13+21=34, hänen tehotilastonsa oli +8 ja hän edusti Canadiensia NHL:n All Star -tapahtumassa.

Weberin kausi näytti kuitenkin katkenneen jälleen ennen aikojaan ja itse asiassa koko hänen NHL-uransa oli uhan alla, kun hän kärsi uuden nilkkavamman ottelussa Devilsiä vastaan. Häneltä on jäänyt Canadiensin edelliset kolme ottelua väliin ja Montrealin suunnalla pelättiin aidosti, että turvotuksen laskiessa karu totuus paljastuu ja edessä on uusi leikkaus.

Samalla Weberin kauden uskottiin olevan ohi ja mahdollisesti koko NHL-uran.

Vaan nyt Montrealista kantautui huojentavia uutisia: hänen nilkassaan on ainoastaan venähdys, ura jatkuu satavarmasti ja on mahdollista, että Weber nähdään vielä kuluvalla kaudella Canadiens-nutussa.

Canadiens tiedotti Weberin olevan sivussa kaukalosta noin 4-6 viikkoa ja sen, nähdäänkö hänet vielä NHL-kauden 2019-2020 aikana kaukalossa, määrittelee isosti varmasti se, taisteleeko joukkue vielä runkosarjan lopulla pudotuspelipaikoista.

Tällä hetkellä Canadiens majailee Itäisessä konferenssissa 11. sijalla, kerättyään 59 pelaamastaan ottelusta 61 pistettä, ja matkaa viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävään Toronto Maple Leafsiin on seitsemän pistettä. Kaiken kukkuraksi Canadiens on pelannut enemmän otteluita kuin yksikään muu joukkue Itäisessä konferenssissa, joten nykyhetken tietojen valossa sitä voisi veikata, ettei Weber enää pelaa kuluvalla kaudella; miksi ottaa turhia riskejä, jos kausi päättyy joka tapauksessa runkosarjaan.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Kaikki Urheiluvedot.com:n ilmaiset vetovihjeet täältä!

Jaa