Andrei Vasilevskiylle 76 miljoonan dollarin jatkosopimus!

SOPIMUS: Nyt jysähti! Andrei Vasilevskiylle 76 miljoonan dollarin jatkosopimus

Andrei Vasilevskiylle 76 miljoonan dollarin jatkosopimus: Tampa Bay Lightning tulee olemaan entistä isommissa palkkakatto-ongelmissa.

Tampa Bay Lightning teki tänään venäläisvahdistaan, Andrei Vasilevskiysta, NHL:n kolmanneksi parhaiten palkatun maalivahdin, 10,5 miljoonaa dollaria kaudessa tienaavan Montreal Canadiensin Carey Pricen ja Florida Panthersissa 10 miljoonaa dollaria kautta kohden tienaavan Sergei Bobrovskyn jälkeen.

Viime kaudella NHL:n parhaaksi valittu maalivahti allekirjoitti floridalaisseuran kanssa kahdeksan vuoden ja peräti 76 miljoonan dollarin jatkosopimuksen. Hänen vuosipalkkansa tulee olemaan 9,5 miljoonaa dollaria.

Aivan, kuten Florida Panthersiin tänä kesänä vapaiden pelaajamarkkinoiden kautta siirtyneen Bobrovskyn kohdalla, myös Vasilevskiylla tulee jäämään hyvät rahat käteen verojen jälkeen, kiitos Floridan edullisemman verotuksen.

Vasilevskiyn, jonka uudessa sopimuksessa ensimmäisen kauden jälkeen peliin astuu siirron estävä pykälä, kohdalla vuosittainen verotettava osuus Tampa Bayssa on 3,479 miljoonaa dollaria, kun se esimerkiksi Montrealissa olisi yli 1,5 miljoonaa dollaria enemmän kautta kohden.

Vasilevskiy on kuulunut parin kauden ajan NHL:n ehdottomiin eliittivahteihin runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä on ollut vaikeampaa: esimerkiksi päättyneellä kaudella Lightning voitti ylivoimaisella tavalla NHL:n runkosarjan ja hänen torjuntatilastonsa olivat 92,50/2.40, kun taas pudotuspeleissä vastaavat lukemat olivat 85,60/3.83, Lightningin lähtiessä lauluun suoraan neljässä ottelussa.

HUIPPUTARJOUS LEGOLAS.BET KASINOLLE!

Saat 150% bonuksen jopa 300€ asti + 150 ilmaiskierrosta BerryBurstiin!

25-vuotiaan Vasilevskiyn nykyisestä kolmivuotisesta sopimuksesta, joka tuo hänelle keskiarvolliset 3,5 miljoonan dollarin vuositulot, on jäljellä vielä yksi vuosi eli tuleva kausi.

Lightning on jo pitkään paininut isojen haasteiden kanssa palkkakaton suhteen ja sen on tehtävä viimeistään ensi kesänä todella isoja peliliikkeitä, kun Vasilevskiyn uusi sopimus astuu voimaan ja myös Brayden Point saa tänä kesänä massiivisen jatkosopimuksen.

Mikäli Pointin jatkosopimus on esimerkiksi samaiset 8,5 miljoonaa dollaria kuin Carolina Hurricanesin Sebastian Aholla, käyttää Lightning pelkästään viiteen pelaajaan – Vasilevskiyyn, Pointiin, Steven Stamkosiin, Nikita Kucheroviin ja Victor Hedmaniin – lähes 43 miljoonaa dollaria. Esimerkiksi tulevan kauden palkkakatosta se olisi 53,70 prosenttia.

Lisäksi Lightning käyttää vielä Ryan McDonaghiin, Ondrej Palatiin, Yanni Gourdeen, Alex Killorniin ja Tyler Johnsoniin yhteensä reippaat 27 miljoonaa dollaria, joten yhteensä kymmeneen pelaajaan palaa arviolta noin 70 miljoonaa dollaria.

Kaiken kukkuraksi tulokaspuolustaja Mikhail Sergachevin ja tulokashyökkääjä Anthony Cirellin edulliset, alle 900 000 dollarin ja hieman yli 700 000 dollarin vuosipalkalla varustetut sopimukset, tulevat kasvamaan reippaasti tulevan kauden jälkeen.

Joku voisikin sanoa, että Lightningin kohdalla tulevaa kautta kuvastaa kaikkein parhaimmin, Stanley Cupin osalta, sanonta “nyt tai ei koskaan”.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa