Sydänpysähdyksen kokeneesta Bouwmeesterista saatiin positiivista tietoa St. Louis Bluesin GM:n toimesta.

Blues: Rohkaisevia uutisia sydänpysähdyksen kokeneesta Bouwmeesterista!

St. Louis Bluesilla oli positiivista kerrottavaa sydänpysähdyksen kesken Anaheim Ducksia vastaan pelatun ottelun kokeneesta Jay Bouwmeesterista.

NHL:ssä koettiin yksi lähihistorian pelottavimmista hetkistä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa pelatussa Anaheim Ducks – St. Louis Blues -ottelussa.

Kun ottelua oli pelattu hieman yli 12 minuuttia ja meneillään oli mainostauko, pitkän vaihdon jäällä vetänyt 36-vuotias Jay Bouwmeester lyyhistyi Bluesin vaihtopenkillä, kurkottaessaan vesipulloa.

Tilanne oli todella vakava, sillä Bouwmeesterin sydän pysähtyi ja sydän jouduttiin käynnistämään uudelleen defibrillaattorilla. Elvytystoimenpiteet onnistuivat ja Bouwmeester oli kaikkien helpotukseksi tajuissaan, kun häntä lähdettiin kuljettamaan kohti sairaalaa.

Lähietäisyydeltä tilannetta seurannut Blues-kapteeni Alex Pietrangelo kertoi vierailleensa useiden joukkuekavereidensa kanssa Bouwmeesterin luona sairaalassa ja sanoi sen olleen melkoinen helpotus.

– Kaikilla tuli paljon parempi olo, kun näimme hänen olevan hyvissä käsissä. Hän oli hyvillä mielin – hän oli tyypillinen Jay – joten se auttoi eittämättä paljon päästyämme juttelemaan hänen kanssaan, Pietrangelo totesi UPI:n haastattelussa.

Tällä hetkellä Bouwmeesterin tilanne on olosuhteisiin nähden hyvä ja nyt sairaalassa tehdään kaikki mahdollinen tämän sairaskohtauksen taustojen selvittämisen osalta.

– Jay Bouwmeester voi todella hyvin. Hän käy tällä hetkellä läpi lukuisia testejä; sitä kautta saamme tietää, miten ja miksi näin tapahtui, mutta tilanne näyttää valoisalta, Bluesin GM Doug Armstrong totesi seuran tiedotteessa.

– Tällaiselle tapahtumalle ei ole koskaan olemassa oikeaa aikaa tai paikkaa, mutta Honda Center oli paras mahdollinen paikka siihen. Haluamme kiittää kaikkia paikalla olleita, jotka olivat pelastamassa hänen henkensä.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Kaikki Urheiluvedot.com:n ilmaiset vetovihjeet täältä!

Jaa